Piiriposti 5/2017

Etsi oma partioehdokkaasi ja osallistu #partiolainenvaikuttaa-kampanjaan!

Etsi oma partioehdokkaasi

Kuntavaalien ehdokaslistat on ovat nyt julkaistu ja monien ehdokkaiden kampanja on jo täydessä höyryssä käynnissä. Nyt on hyvä aika tutustua myös siihen, keitä partiolaisia on ehdolla kuntavaaleissa. Tutustu siis partioehdokkaisiin ja kannusta myös piirissäsi kaikkia tekemään sama! Partioehdokkaat-fi -sivustoa kannattaa jakaa piirin someakanavissa esimerkiksi saatteella: “Käy katsomassa, ketkä partiolaiset alueeltamme ovat ehdolla kuntavaaleissa! Löydätkö oman suosikkiksi partioehdokkaiden joukosta?

PS. Jos alueellanne on partioehdokkaita, jotka eivät ole sivustolla, niin ei hätää! Partioehdokkaaksi ehtii vielä ilmoittautua!

Osallistu #partiolainenvaikuttaa-kampanjaan!

Kuntavaalien lähestyessä partiolaiset tuovat omia kampanjateemojaan esille kuvien välityksellä sosiaalisessa mediassa. Kuka tahansa voi osallistua – tehdään yhdessä näkyväksi se, mitkä asiat ovat meille tärkeitä! Kampanjaan voi tulla mukaan yksin, oman partioryhmän tai vaikka koko lippukunnan kanssa. Mukaan voi lähteä Suomen Partiolaisten kattoteemoilla tai nostamalla esille minkä tahansa kotikuntaan liittyvän asian.

Kampanja startataan M/S Scoutella -risteilyllä 19.3., jossa on kuvien ottoa varten erillinen piste sekä valmiita pohjia. Suomen Partiolaisten kattoteemat ovat “Harrastustakuu – jokaiselle nuorelle harrastus” ja “Osallisuus – nuorten ääni kuuluviin.” Näiden lisäksi esille voi tuoda minkä tahansa oman kunnan tärkeän asian. Onko lippukunnallanne toiveissa saada uusia virkistysalueita kuntaan? Tarvitsetteko uudet tilat? Ovatko kunnan nuorisoavustukset menossa leikkuriin? Miltä kuulostaisivat maksuttomat liikuntahallivuorot alaikäisille? Tehdään tavoitteista näkyviä #partiolainenvaikuttaa-kampanjalla!

Toimintaohje:
1. Tulosta valmis #partiolainenvaikuttaa-pohja tai laadi oma kyltti, josta löytyy aihetunniste “#partiolainenvaikuttaa” sekä asia, mihin tahtoisit kuntavaaleissa vaikuttaa

  1. Ota itsestäsi kuva, jossa olet #partiolainenvaikuttaa-kyltin kanssa. Huivi kaulaan!
  2. Postaa kuva someen (Insta, Twitter, Facebook) ja liitä siihen aihetunnisteet #partiolainenvaikuttaa ja #partioscout
    4. Kannusta partiokaveriasi/toista partioryhmää/lippukuntaa tekemään sama!