Toimintavinkit

Vaalit ja vaikuttaminen eivät ole vain äänioikeutettujen juttu. Osallisuus ja demokratia kuuluvat ihan kaikille, ja jo sudenpentuikäisten kanssa voi käsitellä erilaisia aktiiviseen kansalaisuuteen liittyviä teemoja.

Tässä ohjeessa on muutama vinkki aktiviteeteista, joita lippukunnassa voidaan järjestää tulevana vuonna. Vaalit voivat näkyä yhden tai useamman koloillan aikana. Lippukunta voi myös järjestää kaikille yhteistä vaalitekemistä. Monet aktiviteetit sopivat hyvin yhdisteltäviksi: joukkue voi esimerkiksi suunnitella ryhmän oman vaaliohjelman yhdessä kokouksessa ja laatia jostain ohjelman teemasta mielipidekirjoituksen seuraavassa kokouksessa.

Toimintavinkit on jaoteltu kahteen kategoriaan: (i) sudenpennuille, seikkailijoille ja tarpojille, ja (ii) tarpojille, samoajille ja vaeltajille. Jotkin nuoremman kategorian aktiviteetit voivat kuitenkin soveltua myös vanhemmille osallistujille, ja vastaavasti toisinpäin. Huomaathan lisäksi vinkkilistan lopussa ohjeet purkukeskustelun käymiseen aktiviteetin jälkeen. Purkukeskustelu on tärkeä osa etenkin roolipeliaktiviteetteja.

  1. Sudenpennut
  2. Seikkailijat
  3. Tarpojat
  4. Samoajat
  5. Vaeltajat