Aihearkisto: Yleinen

Ilmoita itsesi mukaan partioehdokkaiden joukkoon!

Seurakuntavaalien ehdokasasettelu päättyi juuri ja nyt onkin viimeistään aika ilmoittautua näille sivuille partioehdokkaaksi. Partioehdokkaaksi voi ilmoittautua jos on ehdolla seurakuntavaaleissa ja on maksanut partion jäsenmaksun 2018 tai on liittynyt Partion Ystäväksi. Viestimme yhteisesti kaikista partioehdokkaista ja kannustamme kirkkoon kuuluvia partiolaisia äänestämään vaaleissa.

Suomen Partiolaiset on asettanut vaaleihin myös tavoitteita, joita partioehdokkaiden toivotaan tukevan. Voit myös ladata esitteitä partion tavoitteista käyttöösi

Jo mukaan ilmoittautuneet ehdokkaat löydät täältä. Tule mukaan!

 

“Haluan uudistaa kirkkoa sisältäpäin”

Katso videolta, miksi Suomen Nuorisovaltuustojen liiton Petja Kopperoinen lähti ehdolle seurakuntavaaleissa. Ehdolle lähtemällä ja äänestämällä voit aidosti vaikuttaa seurakunnan asioihin. Nyt on aika toimia, koska ehdolle lähteminen on mahdollista vielä 17.9 asti. Katso vinkit ehdolle lähtemiseen ja toimi nyt! Jos olet jo ehdolla, ilmoita itsesi partioehdokkaaksi ja kannusta myös kaveri mukaan. Vain 6 % kirkon luottamushenkilöistä oli alle 30-vuotiaita.

Kuntavaikuttaminen lippukunnille

Kuntapäättäjät haltuun – 10 vinkkiä lippukunnille kuntavaikuttamiseen

Kuntavaalityöryhmä on koostanut 10 vinkkiä lippukunnille kuntavaikuttamiseen. Löydät vinkit täältä

Vinkit:

  1. Vaikuttamista tehdään yhdessä
  2. Uusien päättäjien haltuunotto
  3. Tempaus syyskauden alkuun
  4. Lippukunnan tapahtumille kutsuminen
  5. Keskeiset sidosryhmät
  6. Kunnallisen päätöksenteon vuosikello
  7. Päättäjän tapaaminen, näin sen teet
  8. Kummivaltuutettu
  9. Yhteistyö muiden alueen toimijoiden kanssa
  10. Kuntavaikuttaminen voi olla myös osa viikkotoimintaa

Piiriposti 6/2017

Osallistu #partiolainenvaikuttaa -kampanjaan – voita palkinto!

Kuntavaaleihin on vielä pari viikkoa jäljellä, joten vielä ehtii vaikuttaa vaaleihin! Partiolaisilla on #partiolainenvaikuttaa -somekampanja, jossa kannustetaan partiolaisia kertomaan somessa aktiivisuudestaan kuntavaaleissa. Kampanjalla pyrimme tuomaan partiolaisille tärkeitä teemoja näkyväksi ja kannustamaan myös kavereita osallistumaan aktiivisesti vaaleihin.

Osallistu kampanjaan – voita palkinto!

Kaikkien niiden kesken, jotka postaavat sosiaaliseen mediaan tunnisteella #partiolainenvaikuttaa ja kertovat jotenkin osallistumisestaan kuntavaaleihin, arvotaan palkinto! Palkintona on Haglöfsin Corker-reppu, ja niitä arvotaan kaksi kappaletta. Arvonta suoritetaan vaalien jälkeisellä viikolla.
Postaa vaikka kuva itsestäsi lapun kanssa, johon olet kirjoittanut jonkin konkreettisen toiveen, mihin haluaisit kuntavaaleissa kiinnitettävän huomiota! Mallia löytyy jo sosiaalisesta mediasta tunnisteella #partiolainenvaikuttaa.