Aihearkisto: Yleinen

Kuntavaikuttaminen lippukunnille

Kuntapäättäjät haltuun – 10 vinkkiä lippukunnille kuntavaikuttamiseen

Kuntavaalityöryhmä on koostanut 10 vinkkiä lippukunnille kuntavaikuttamiseen. Löydät vinkit täältä

Vinkit:

 1. Vaikuttamista tehdään yhdessä
 2. Uusien päättäjien haltuunotto
 3. Tempaus syyskauden alkuun
 4. Lippukunnan tapahtumille kutsuminen
 5. Keskeiset sidosryhmät
 6. Kunnallisen päätöksenteon vuosikello
 7. Päättäjän tapaaminen, näin sen teet
 8. Kummivaltuutettu
 9. Yhteistyö muiden alueen toimijoiden kanssa
 10. Kuntavaikuttaminen voi olla myös osa viikkotoimintaa

Piiriposti 6/2017

Osallistu #partiolainenvaikuttaa -kampanjaan – voita palkinto!

Kuntavaaleihin on vielä pari viikkoa jäljellä, joten vielä ehtii vaikuttaa vaaleihin! Partiolaisilla on #partiolainenvaikuttaa -somekampanja, jossa kannustetaan partiolaisia kertomaan somessa aktiivisuudestaan kuntavaaleissa. Kampanjalla pyrimme tuomaan partiolaisille tärkeitä teemoja näkyväksi ja kannustamaan myös kavereita osallistumaan aktiivisesti vaaleihin.

Osallistu kampanjaan – voita palkinto!

Kaikkien niiden kesken, jotka postaavat sosiaaliseen mediaan tunnisteella #partiolainenvaikuttaa ja kertovat jotenkin osallistumisestaan kuntavaaleihin, arvotaan palkinto! Palkintona on Haglöfsin Corker-reppu, ja niitä arvotaan kaksi kappaletta. Arvonta suoritetaan vaalien jälkeisellä viikolla.
Postaa vaikka kuva itsestäsi lapun kanssa, johon olet kirjoittanut jonkin konkreettisen toiveen, mihin haluaisit kuntavaaleissa kiinnitettävän huomiota! Mallia löytyy jo sosiaalisesta mediasta tunnisteella #partiolainenvaikuttaa.

Piiriposti 5/2017

Etsi oma partioehdokkaasi ja osallistu #partiolainenvaikuttaa-kampanjaan!

Etsi oma partioehdokkaasi

Kuntavaalien ehdokaslistat on ovat nyt julkaistu ja monien ehdokkaiden kampanja on jo täydessä höyryssä käynnissä. Nyt on hyvä aika tutustua myös siihen, keitä partiolaisia on ehdolla kuntavaaleissa. Tutustu siis partioehdokkaisiin ja kannusta myös piirissäsi kaikkia tekemään sama! Partioehdokkaat-fi -sivustoa kannattaa jakaa piirin someakanavissa esimerkiksi saatteella: “Käy katsomassa, ketkä partiolaiset alueeltamme ovat ehdolla kuntavaaleissa! Löydätkö oman suosikkiksi partioehdokkaiden joukosta?

PS. Jos alueellanne on partioehdokkaita, jotka eivät ole sivustolla, niin ei hätää! Partioehdokkaaksi ehtii vielä ilmoittautua!

Osallistu #partiolainenvaikuttaa-kampanjaan!

Kuntavaalien lähestyessä partiolaiset tuovat omia kampanjateemojaan esille kuvien välityksellä sosiaalisessa mediassa. Kuka tahansa voi osallistua – tehdään yhdessä näkyväksi se, mitkä asiat ovat meille tärkeitä! Kampanjaan voi tulla mukaan yksin, oman partioryhmän tai vaikka koko lippukunnan kanssa. Mukaan voi lähteä Suomen Partiolaisten kattoteemoilla tai nostamalla esille minkä tahansa kotikuntaan liittyvän asian.

Kampanja startataan M/S Scoutella -risteilyllä 19.3., jossa on kuvien ottoa varten erillinen piste sekä valmiita pohjia. Suomen Partiolaisten kattoteemat ovat “Harrastustakuu – jokaiselle nuorelle harrastus” ja “Osallisuus – nuorten ääni kuuluviin.” Näiden lisäksi esille voi tuoda minkä tahansa oman kunnan tärkeän asian. Onko lippukunnallanne toiveissa saada uusia virkistysalueita kuntaan? Tarvitsetteko uudet tilat? Ovatko kunnan nuorisoavustukset menossa leikkuriin? Miltä kuulostaisivat maksuttomat liikuntahallivuorot alaikäisille? Tehdään tavoitteista näkyviä #partiolainenvaikuttaa-kampanjalla!

Toimintaohje:
1. Tulosta valmis #partiolainenvaikuttaa-pohja tai laadi oma kyltti, josta löytyy aihetunniste “#partiolainenvaikuttaa” sekä asia, mihin tahtoisit kuntavaaleissa vaikuttaa

 1. Ota itsestäsi kuva, jossa olet #partiolainenvaikuttaa-kyltin kanssa. Huivi kaulaan!
 2. Postaa kuva someen (Insta, Twitter, Facebook) ja liitä siihen aihetunnisteet #partiolainenvaikuttaa ja #partioscout
  4. Kannusta partiokaveriasi/toista partioryhmää/lippukuntaa tekemään sama!

Lippukuntaposti 2/2017

#partiolainenvaikuttaa – Kuntavaalit tulevat pian!

Haluaisitteko, että kunta tarjoaa teille kolotilat? Meneekö kämpällenne yksi bussilinja, jonka mahdollisesta lakkauttamisesta olette huolissanne? Vai onko alueellanne muita kysymyksiä, jotka huolettavat lippukuntaanne? Nyt on paras aika vaikuttaa näihin kysymyksiin!

Suomessa järjestetään kuntavaalit 9. huhtikuuta, ja ehdokkaiden kampanjat käyvät pian kuumimillaan. Pian tulevat kuntapäättäjät kiertävät kunnissa kuuntelemassa alueen asukkaiden huolia ja tekemässä omia vaalilupauksiaan. Älkää heittäkö hukkaan tilaisuutta vaikuttaa siihen, millaisessa ympäristössä toimitte seuraavat neljä vuotta!

Vaikuttamistyön tueksi on perustettu partioehdokkaat.fi-sivusto, josta löytyy kaikille ikäkausille vinkkejä siitä, miten kuntavaalit voi huomioida, kun toteuttaa partio-ohjelmaa. Kuntavaaleihin aktiivisesti osallistumisen ei tarvitse olla mitään muun toiminnan päälle tulevaa ekstraa, vaan kaikki toimintavinkit ovat sellaisia, jotka kuuluvat partio-ohjelmaan muutenkin. Käyttäkää vaikka tarpojakokous mielipidekirjoituksen kirjoittamiseen! Tai menkää samoajaporukalla kuuntelemaan vaalipaneelia, jossa esitätte kysymyksiä! Kaikki toimintavinkit löytyvät täältä: http://partioehdokkaat.fi/aktiviteettivinkit-ikakausittain/.
Hauskaa kuntavaalikevättä! #partiolainenvaikuttaa