Partioehdokkaat seurakuntavaaleissa

Voit hakea ehdokkaita valitsimen avulla. Ilmoita itsesi partioehdokkaaksi jos olet ehdolla ja haluat nimesi tänne. Ehdolle asettuminen päättyy 17.9. Seurakuntavaalien ennakkoäänestys on 6.-10.11. ja varsinainen vaalipäivä sunnuntaina 18.11.2018. Äänestää saavat kaikki yli 16-vuotiaat seurakunnan jäsenet.

Nimi/ NamnSeurakunta/ FörsamlingVaalilista/ VallistaLippukunta/ KårIkä/ ÅlderMihin asioihin haluan seurakunnassani vaikuttaa? / Vad vill jag påverka i min församling?Nettisivut/ HemsidaKuva/ Foto
Silja ParkkoElimäkiKirkon puolestaElimäen Metsäsudet ry25-34

Haluan olla mukana päättämässä nuorten ja aikuisten asioista sekä ajamassa nuorten ja lasten etua. Haluan kirkon olevan yhdenvertainen kaikille. Kirkko kuuluu kaikenikäisille, kuten myös päätöksenteko seurakunnissa.

Kuva/ Foto
Viivi Ali-LöyttyHelsingin TuomiokirkkoTulkaa kaikki - Kirkon uudistajatHelsingin Kalevan Pojat ja Tytöt25-34

Haluan vaikuttaa siihen, että Helsingin Tuomiokirkkoseurakunta tekee rohkeita avauksia ja työskentelee aktiivisesti yhdenvertaisuuden eteen. Nuorisotyö, partio ja erilainen toiminta nuorille aikuisille ovat sydäntäni lähellä - haluan varmistaa, että seurakunnassamme kehitetään näitä työmuotoja edelleen. Partio on muista poikkeava toiminnan ala monella tavalla ja minusta on tärkeää, että seurakunnan työntekijät ja päättäjät ymmärtävät partion erityispiirteet ja roolin.

Kuva/ Foto
Pipsa WilhelmsJyväskyläKokoomus ja sitoutumattomatHarjun Partiotytöt ry45-54

Haluan olla kehittämässä seurakuntaa, jossa seurakuntalaisten vahvuudet, osaaminen ja innokkuus toimintaan huomataan ja sitä arvostetaan. Jokainen seurakuntalainen on yhteisön jäsen ja hänellä tulee olla mahdollisuus osallisuuteen. Me kaikki yhdessä olemme kirkko.
Haluan kehittää hallintoa tehokkaaksi ja joustavaksi. Uudet ja rohkeat ideat eivät saa hautautua hallinnon alle!
Haluan olla vaikuttamassa siihen, että päätöksissä muistetaan vastuu tulevaisuudesta, niin ihmisistä kuin ympäristöstä.
Lupaan muistuttaa päätöksenteossa, että seurakunnan tulee kohdella ihmisiä tasavertaisesti ja turvata tasavertaiset toimintamahdollisuudet, mikä tulee näkyä myös resursseissa niin työntekijöiden kuin tilojen suhteen! Kaikki alueseurakunnat tarvitsevat toimintatilansa, pelkkä kirkko ei riitä #keskustanalueseurakunta

Kuva/ Foto
Atte KestiJyväskyläMyrskylyhty - nuorten ja partion äänenäKaskenkaatajat ry, Huhtapartio ry18-24

Lasten ja nuorten toiminnan tulisi olla seurakunnan toiminnan keskiössä, ja heidän ääntään pitää kuunnella päätöksenteossa.
Vapaaehtoisten rooli tunnistetaan seurakunnan toiminnassa ja heidän panostaan arvostetaan.
Partion toiminta tunnistetaan osaksi seurakunnan toimintaa, se tilastoidaan oikein ja huomioidaan päätöksenteossa.
Seurakuntalaisten kohtelu on tasapuolista alueseurakunnasta riippumatta.

myrskylyhty2018.fi
Mirkka LehtonenKaarinaPartiotyön YstävätRajakivenKiertäjät ry45-54

Lapsi-, perhe- ja nuorisotyöhön sekä vapaaehtoistyöhön.

Sonja KarppiKannusSeurakunnan parhaaksiKannuksen Korvenkävijät ry25-34

Lasten ja nuorten asialla sekä hyvän yhteystyön ja avoimuuden puolesta.

Mari HurskainenLiminkaKatseEräpartiolippukunta Limingan Niittykärpät45-54

Haluan olla mukana rakentamassa seurakuntaa, joka tarjoaa yhteisön, jossa diakonia ja liturgia ovat yhtä tärkeitä.
Jossa jokainen ihminen saa olla keskeneräinen ja kasvaa pieneksi.
Jossa ei ole vain yhtä tapaa olla kristitty.
Jossa jokainen ihminen on tärkeä ja hänellä on oikeus kuulua yhteisöön.
Jossa asiat saavat riidellä, ihmiset eivät. Parhaat päätökset syntyvät, kun ollaan valmiita asettumaan toisen asemaan, antamaan hänelle tilaa kertoa tarpeistaaan ja toiveistaan, eikä oleteta liikaa.
Jossa partiotyö edelleen nähdään nuorisotyön kumppanina, ei kilpailijana.

Kuva/ Foto
Tiina Saukkoriipi-HaapalaLiminkaKatseLimingan Niittykärpät35-44

Minulle tärkeitä asioita seurakunnassa ovat kaikille avoimet ovet, ihmisläheisyys, monipuolinen ja matalan kynnyksen toiminta erityisesti lapsille ja nuorille.

Leena VestoLoppiKirkko keskellämmePirjetan Partio ry.45-54

Haluan, että lasten ja nuorten hyvinvointiin panostetaan mahdollisimman paljon.

Hanna HeinoMaariaPartiotyön YstävätMaarian Kämmekät35-44

Haluan vaikuttaa seurakunnan tulevaisuuteen. Lasten, nuorten ja perheiden mukana pitäminen on myös tulevaisuudesta huolehtimista.

Laura VuoristoMaariaPartiotyön YstävätMaarian Kämmekät rt25-34

-Partiolaisten aseman säilyttäminen seurakunnissa yhtä elinvoimaisena kuin ennenkin.

-Lapsi- ja perhetoiminnan monipuolisuuden ja määrän säilyttäminen.

-Seurakuntien tilojen määrä ja käytettävyys toimintaa vastaavaksi. Tilat lähelle ihmisiä ja matalan kynnyksen toimintaa seurakuntataloille.

Kuva/ Foto
Jaana JaakolaMaariaPartiotyön Ystävät TurkuNuotiotytöt55-64

Kokonais seurakunnan toimintaan ja rakenteeseen. Seurakunnan näkyvyyteen arkielämässä. Lasten ja nuorten hyvinvointiin. Syrjäytymisen ehkäisemiseen. Partiolaisten asemaan seurakunnan nuorisotyönä.

Kuva/ Foto
Mira ViiristöMaariaPartiotyön YstävätKoroisten Sarpiot18-24

Seurakunnassa haluan tuoda esille lasten ja nuorten osallisuuden päätöksen tekoon, vaikuttaa lasten ja nuorten tulevaisuuteen sekä olla mukana päättämässä partiolaisiin liittyvissä asioissa.

Kalle KivinenMalmiPartiolaiset MalmiSinivuoren Soihdut35-44

Seurakuntaneuvostossa aion vaikuttaa siihen, että lasten ja nuorten tasavertaiset sekä oikeudenmukaiset palvelut ja mahdollisuudet harrastamiseen sekä itsensä toteuttamiseen turvataan alati yltyvien säästöpaineiden puristuksissa.
Olen ajatellut tiivistää yhteistyötä diakoniatyön ja lippukuntien välillä, näen tässä Malmin alueella kehittämisen varaa ja ajatuksena muutenkin kehityskelpoisena partiotoiminnan laajentamiseksi uusin muodoin, uusin ideoin.
Aion kamppailla kaikkine voimineni oikeudenmukaisuuden sekä solidaarisuuden puolesta.

facebook.comKuva/ Foto
Jenni KolmisoppiMikkelin TuomiokirkkoToinen toistaan tarvitsee (TTT)Yöveden Waeltajat ry35-44

Ihmisten kohtaaminen arjen keskellä on tärkeintä työtä, jota tehdään niin lapsi- ja nuorisotyöstä, aikuistyös kuin diakoniassakin. Erityisen tärkeää on muistaa myös lähetystyö!

Kuva/ Foto
Nalle VellingMikkelin TuomiokirkkoVanhat SyntiveljetEkin Partio ry, Mikkelin Leiritytöt ry45-54

Kirkko kuuluu kaikille tasapuolisesti ja tasa-arvoisesti. Ja kirkonkin tulevaisuus on nuorten käsissä. Siksi olen mukana, nuorten takii!

Kira JärvesOlariKirkko KaikilleOlarinmäen Samoojat ry25-34

Tahdon tehdä seurakunnastamme avoimen ja keskustelevan yhteisön, joka pystyy vastaamaan nopeasti niin ilon kuin surunkin hetkissä. Haluan, että kaikilla olisi hyvä olla kirkossa eikä ketään syrjittäisi, pilkattaisi tai vähäteltäisi - vaan ihminen kohdattaisiin ihmisenä. Uskon, että myös seurakunnalla on mahdollisuus elää ajassa kadottamatta perimmäistä lahjaansa, armoa.

Kuva/ Foto
Janne NurmistoOlariKirkko KaikilleOlarinmäen Samoojat18-24

Kaikki listamme yhteiset tavoitteet ovat mielestäni tärkeitä. Erityisen tärkeänä pidän kuitenkin sitä, että omassa seurakunnassamme sallittaisiin samaa sukupuolta olevien avioliitot. Lisäksi haluan että seurakunnassa pidetään huolta myös nuorista, eli jatketaan sen suhteen samalla polulla kuin aiemminkin.

facebook.comKuva/ Foto
Aleksi OjanperäRiihimäkiSekalainen seurakuntaPorin Tulitikut18-24

1. Haluan, että seurakuntani omalta osaltaan ehkäisee nuorten syrjäytymistä. Tämä edellyttää seurakunnalta riittäviä taloudellisia resursseja, sekä henkilöstöresursseja. Nämä resurssit tulisi kohdentaa lapsi- ja nuorisotyöhön sekä diakoniaan. Lisäksi paikallisia partiolippukuntia tulee tukea, koska myös partio tekee tärkeää työtä nuorten syrjäytymisen eteen. Panostus lapsi- ja nuorisotyöhön, diakoniaan ja partiotoimintaan on panostus nuorten syrjäytymisen ehkäisyyn.

2. Haluan vaikuttaa osaltani siihen, että saamme kirkon eroaallon pysähtymään, joka on tällä hetkellä yleinen kehitys verrattuna kirkkoon liittymiseen. Erityisesti tulisi kiinnittää huomiota lapsi- ja nuorisotyöhön, sillä vuoden aikana 29 % eronneista on 20-29 vuotiaita. Kyseiselle kohderyhmälle pitäisi saada syitä pysyä kirkon jäsenenä. Lisäksi haluan, että seurakuntani on yhdenvertainen kaikille seurakuntalaisille, sillä mikäli ihmiset eivät tunne seurakuntaa omakseen, voi seurauksena olla em. kirkosta eroaminen.

Kuva/ Foto
Heli-Seija SaloToholampiSinun seurakuntasiToho-Taivaltajat ry35-44

"Avoimesti ja armollisesti yhdessä uudistaen” on Sinun seurakuntasi slogan, joka kiteyttää kaiken mitä on tavoitteena.

-Avoimesti
Sinun seurakuntasi toimii ja tekee päätöksiä avoimesti ja oikeudenmukaisesti.

-Armollisesti
Sinun seurakuntasi kohtaa ihmiset kunnioittaen kaikkia mukaan kutsuen.
 
-Yhdessä
Sinun seurakunnassasi on tilaa tehdä ja toimia yhdessä tai vapaus olla vain.

-Uudistaen
Sinun seurakuntasi uudistuu tässä ajassa Raamatun pysyviä arvoja kunnioittaen.

Kuva/ Foto
Jarmo KomulainenTuiraElävä seurakunta - Lähellä ihmistäKoskiveikot65 tai yli

Partion tuki, retkeilymahdollisuudet, nuoret, lapset

Nimi/ NamnSeurakunta/ FörsamlingVaalilista/ VallistaLippukunta/ KårIkä/ ÅlderMihin asioihin haluan seurakunnassani vaikuttaa? / Vad vill jag påverka i min församling?Nettisivut/ HemsidaKuva/ Foto