Partioehdokkaat seurakuntavaaleissa

Täältä löydät seurakuntavaalien partioehdokkaat. Voit hakea ehdokkaita valitsimen avulla. Ilmoita itsesi partioehdokkaaksi jos olet ehdolla ja haluat nimesi tänne. Ehdolle asettuminen päättyi 17.9. Seurakuntavaalien ennakkoäänestys on 6.-10.11. ja varsinainen vaalipäivä sunnuntaina 18.11.2018. Äänestää saavat kaikki yli 16-vuotiaat seurakunnan jäsenet. Ennakkoäänestyspaikat ja vaalikoneen löydät https://www.seurakuntavaalit.fi

 Nimi/ Namn Seurakunta/ Församling Vaalilista/ Vallista Lippukunta/ Kår Ikä/ Ålder Mihin asioihin haluan seurakunnassani vaikuttaa? / Vad vill jag påverka i min församling? Kuva/ Foto Nettisivut/ Hemsida
Sussi BjörkmanÅbo svFörsamlingen Nära DigFlickscoutkåren Åbo Vildar55-64

Barn- och ungdomsarbetet prioriterar jag alltid högst. Har alltid gjort.

Kuva/ Foto
Hillevi PeltolaAkaaAvoin seurakuntaViialan Metsänkävijät ry45-54

.

Kuva/ Foto
Jyri AnsaAkaaYhdistynyt SeurakuntaväkiOrimattilan Samoilijat ry45-54

Pidän tärkeänä lasten ja nuorten sekä lapsiperheiden, syrjäytymisvaarassa olevien ja vähävaraisten palveluiden säilyttämistä seurakunnan toiminnassa.

Silja ParkkoElimäkiKirkon puolestaElimäen Metsäsudet ry25-34

Haluan olla mukana päättämässä nuorten ja aikuisten asioista sekä ajamassa nuorten ja lasten etua. Haluan kirkon olevan yhdenvertainen kaikille. Kirkko kuuluu kaikenikäisille, kuten myös päätöksenteko seurakunnissa.

Kuva/ Foto
Kimmo KotroEspoon TuomiokirkkoKirkko kaikilleNiipperin Nuolihaukat35-44

Partion toimintaympäristön ylläpitämiseen ja kenties jopa parantamiseen.

Kuva/ Foto
Martti SuontaustaEspoonlahtiKokoomus ja sitoutumattomatLounapartio25-34

Haluan vaikuttaa omassa seurakunnassani nuorten toimintaan ja palveluihin. Kokonaisuutena minua kiinnostaa taloudellisten ja muiden resurssien tehokas kohdentaminen. Seurakunnan on oltava kuulolla ja herkkänä sille, mikä puhuttelee seurakuntalaisia. Jokainen uskoo omalla tavallaan. Maailma muuttuu koko ajan kummallisemmaksi, joten lähimmäisenrakkaus ja toivo ovat tärkeitä teemoja.

Kuva/ Foto
Sakari KoutiEspoonlahtiTulkaa kaikkiOlarin EräkotkatEn halua vastata/ Jag vill inte svara

Kirkko on eräs yhteiskunnan tukipilari vuosituhantisine perinteineen. Sitä täytyy kuitenkin uudistaa 2020-luvulle, teemoina mm. läpinäkyvyys, tasa-arvo ja ilmastonmuutoksen torjunta.

Muutos vaatii, että niidenkin täytyy lähteä uurnille, jotka yleensä eivät ole äänestäneet.

Partion ja sen toimintaedellytysten tukeminen ja hyvä yhteistyö seurakuntaan päin. Perhe-, nuoriso-, lapsi- ja vanhustyö, kirkkokuntien yhteistyö, empatia ja armo, järkevä taloudenpito sekä hienot ja arvokkaat kiinteistöt ansaitsevat panostusta ja huolenpitoa.

Valtakunnallisen Vihreiden Yrittäjien puheenjohtaja, Espoonlahden Vihreiden varapj., reservin yliluutnantti ja senior-konsultti (ICT) Sovelto Oyj:ssä, jonka hallituksessa oli 12 vuotta. Kouluikäiset lapset ja iäkkäät vanhemmat. Partiossa Törmä-kisan johtaja, talvi-SM:n valvoja, Roihu App -vastaava, SP:n kisakurssien kouluttaja ja SP:n kisaryhmän pj vuodenvaihteeseen asti.

Suomen suosituimman laulukirjan ”Lauluja–OEK” viiden ensimmäisen laitoksen päätekijä.

Kuva/ Fotosakarikouti.fi
Eero KlingEspoonlahtiKokoomus ja sitoutumattomatLounapartio45-54

Partion osalta: lippukuntien toimintaedellytykset on taattava.

Pauliina AlankoHaagaYhteinen seurakuntamme25-34

Haluan, että Haagan seurakunnassa jatkuu hyvä yhteistyö seurakunnan ja partiolippukuntien välillä ja että se voisi kehittyä entisestään. Itselleni tärkeä teema on myös diakonia, sillä seurakunnan ja meidän kaikkien tehtävä on auttaa lähimmäisiämme lähellä ja kaukana. Lisäksi myös lapset, nuoret ja perheet ovat lähellä sydäntäni ja heidän parissaan tehtävää työtä haluan tukea.

Kuva/ Foto
Aapo KiilunenHaagaTULKAA KAIKKI HAAGAHaagan Eräveikot35-44

Hei!
Olen haagalainen lasten ja nuorten puolestapuhuja ehdolla jatkokaudelle Haagan seurakuntaneuvostoon.

Kuva/ Fotoseurakuntavaalit.fi
Signe JauhiainenHaagaTulkaa kaikki HaagaHarjun Partiotytöt35-44

Minulle tärkeitä asioita ovat seurakunnan kestävä talous, vapaaehtoistoiminnan mahdollisuudet ja kaikkien ihmisten yhdenvertaisuus.

Kuva/ Fotoblogspot.com
Henna HeikkiläHämeenlinna-VanajaSeurakuntaväkiLiekkitytöt35-44

Seurakunnan pitää olla paikka, johon jokainen voi tulla omana itsenään ilman pelkoa arvostelusta. Kirkon pitää löytää tavat toimia nykyajassa nykyihmistä ja hänen arvojaan kunnioittaen. Seurakuntalaisten ja erityisesti nuorten osallistumista toiminnan suunnitteluun ja päätöksentekoon pitää tukea tarvittaessa vaikka keinotekoisin järjestelyin. Partiotoiminta on tärkeä - ja usein vaikuttavin - osa seurakunnan lapsi- ja nuorisotyötä, joten sille pitää jatkossakin löytyä tilat toimia partio-ohjelman mukaisesti. Talouden ja kiinteistöjen pidossa pitää ymmärtää toiminnan realiteetit ja tarvittaessa tehdä kestäviä ratkaisuja.

Kuva/ Foto
Antti HietaHämeenlinna-VanajaSeurakuntaväkiKaskenkaatajat ry35-44

Minun seurakunnassani ei tarvitse pelätä. Minä itse en pelkää olla mukana tai osallistua. En pelkää tehdä päätöksiä tai osoittaa tietämättömyyttäni. En pelkää olla itseni ja uskoa. Haluan että minun seurakunnassani ei kenenkään muunkaan tarvitse pelätä olla osa yhteistä seurakuntaamme. Haluan olla luottamushenkilönä edistämässä nuorisotyötä ja lapsiperheiden seurakuntaelämää. Käytän myös mielelläni osaamistani seurakuntayhtymän maallisten asioiden edistämiseksi.

Kuva/ Foto
Katja Räsänen-RisuHaminaSillanrakentajatNuotio-Vehkat ry35-44

Toiminnan monipuolisena säilyttäminen ja kehittäminen kaikille seurakuntalaisille. Ympäristöasioiden huomioiminen.

Kuva/ Foto
Viivi Ali-LöyttyHelsingin TuomiokirkkoTulkaa kaikki - Kirkon uudistajatHelsingin Kalevan Pojat ja Tytöt25-34

Haluan vaikuttaa siihen, että Helsingin Tuomiokirkkoseurakunta tekee rohkeita avauksia ja työskentelee aktiivisesti yhdenvertaisuuden eteen. Nuorisotyö, partio ja erilainen toiminta nuorille aikuisille ovat sydäntäni lähellä - haluan varmistaa, että seurakunnassamme kehitetään näitä työmuotoja edelleen. Partio on muista poikkeava toiminnan ala monella tavalla ja minusta on tärkeää, että seurakunnan työntekijät ja päättäjät ymmärtävät partion erityispiirteet ja roolin.

Kuva/ Foto
Katri KANGAS-PUSAHyvinkääTulkaa kaikkiHyvinkään Metsätytöt ja Hyvinkään Nummenpojat35-44

Seurakuntaan pitää saada lisää tervetulleeksi toivottavaa matalan kynnyksen toimintaa, kuten arki-illan ruokailuja. Teatteritoiminta on Hyvinkäällä upealla tolalla ja sen toiminta täytyy turvata. Seurakunnan ja partiolaisen hyvä yhteistyö jatkukoo.

Kuva/ Fotofacebook.com
Pauli SimiläIittiKeskustan ja kristillisdemokraattien ehdokaslistaKymen Kotkat55-64

Haluan olla mukana kehittämässä seurakuntamme toimintaa siten, että mahdollisimman moni kuntamme asukas löytäisi seurakuntaelämästä itselleen sopivaa sisältöä ja näin voisi tuntea entistä voimakkaampaa yhteyttä seurakuntaan.

Kuva/ Foto
Johanna SalonenJanakkalaSeurakuntaväkiJanakkalan Ilvekset18-24

Haluan pitää esillä etenkin perheitä, lapsia ja nuoria, ja parantaa nuorten näkyvyyttä seurakunnassa. Haluaisin seurakunnan tavoittavan enemmän myös sellaisia ihmisiä, jotka eivät pidä sen toimintaa niin merkityksellisenä tai läheisenä. Haluan seurakunnan tulevan lähemmäksi kaikkia ihmisiä, ja toivon sen järjestävän monipuolista toimintaa kaikille ikäryhmille, sekä tukevan erityisesti vähempiosaisia.

Pipsa WilhelmsJyväskyläKokoomus ja sitoutumattomatHarjun Partiotytöt ry45-54

Haluan olla kehittämässä seurakuntaa, jossa seurakuntalaisten vahvuudet, osaaminen ja innokkuus toimintaan huomataan ja sitä arvostetaan. Jokainen seurakuntalainen on yhteisön jäsen ja hänellä tulee olla mahdollisuus osallisuuteen. Me kaikki yhdessä olemme kirkko.
Haluan kehittää hallintoa tehokkaaksi ja joustavaksi. Uudet ja rohkeat ideat eivät saa hautautua hallinnon alle!
Haluan olla vaikuttamassa siihen, että päätöksissä muistetaan vastuu tulevaisuudesta, niin ihmisistä kuin ympäristöstä.
Lupaan muistuttaa päätöksenteossa, että seurakunnan tulee kohdella ihmisiä tasavertaisesti ja turvata tasavertaiset toimintamahdollisuudet, mikä tulee näkyä myös resursseissa niin työntekijöiden kuin tilojen suhteen! Kaikki alueseurakunnat tarvitsevat toimintatilansa, pelkkä kirkko ei riitä #keskustanalueseurakunta

Kuva/ Foto
Atte KestiJyväskyläMyrskylyhty - nuorten ja partion äänenäKaskenkaatajat ry, Huhtapartio ry18-24

Lasten ja nuorten toiminnan tulisi olla seurakunnan toiminnan keskiössä, ja heidän ääntään pitää kuunnella päätöksenteossa.
Vapaaehtoisten rooli tunnistetaan seurakunnan toiminnassa ja heidän panostaan arvostetaan.
Partion toiminta tunnistetaan osaksi seurakunnan toimintaa, se tilastoidaan oikein ja huomioidaan päätöksenteossa.
Seurakuntalaisten kohtelu on tasapuolista alueseurakunnasta riippumatta.

Kuva/ Fotomyrskylyhty2018.fi
Aleksi MurtojärviJyväskyläMyrskylyhty - nuorten ja partion äänenäKortepartio18-24

Haluan vaikuttaa nuorten osallistamiseen ja heille järjestettävään toimintaan, partion tukemiseen, vapaaehtoistyöhön ja sen toteuttamiseen sekä seurakunnan viestintään.

Jyväskylän alueen 17 lippukunnasta 15 toimii seurakunta taustaorganisaationaan. Koska Jyväskylässä on myös poikkeuksellisesti vain yksi suuri seurakunta, on partiotoiminnan ylläpitämisen kannalta tärkeää saada vaikutettua partiota koskeviin päätöksiin myös seurakunnassa.

Seurakunnassa muuten pidän tärkeänä nuorten tavoittamista sekä vapaaehtoistyötä, ja nämä kaksi asiaa ovat myös yhdistettävissä toisiinsa. Lisäksi seurakuntamme viestintä kaipaa valtavavasti muutosta viestintäkäytännöissään, joten haluan olla osa tätä muutosta.

Kuva/ Fotomyrskylyhty2018.fi
Reetta SuonpääJyväskyläMyrskylyhty - nuorten ja partion äänenäHuhtapartio ry, Kortepartio ry18-24

Haluan olla mukana kantamassa vastuuta seurakuntani tulevaisuudesta ja pitää huolta siitä, että lasten ja nuorten ääni tulee kuulluksi päätöksenteossa. Partiolaisena haluan erityisesti vaikuttaa partiotyön tukemiseen ja sen asianmukaiseen tilastointiin. Jyväskylän seurakunnan viestintää tulee kehittää niin, että se tavoittaa entistä paremmin kaikenikäiset jyväskyläläiset.
#minunkirkkoni tunnistaa vapaaehtoisten roolin seurakunnassa, kohtelee seurakuntalaisia tasa-arvoisesti alueseurakunnasta riippumatta ja puhuu rohkeasti Jeesuksesta.

Kuva/ Fotomyrskylyhty2018.fi
Mirkka LehtonenKaarinaPartiotyön YstävätRajakivenKiertäjät ry45-54

Lapsi-, perhe- ja nuorisotyöhön sekä vapaaehtoistyöhön.

Jasmin KetojaKaarinaPartiotyön ystävätRajakivenKiertäjät25-34

Haluan pitää huolta siitä, että partiotoimintaa tuetaan jatkossakin mm. taloudellisesti ja tarjoamalla mahdollisuus kokous- ja retkipaikkojen käyttöön. Pidän tärkeänä sitä, että yhteistyö on vastavuoroista ja partiolaiset näkyvät omalta osaltaan seurakunnan toiminnassa.

Lea LaaksonenKaarinaPartiotyön YstävätHenrikin Tapulitytöt25-34

Haluan vaikuttaa seurakunnan tulevaisuuteen.
Partiotoimintaa haluan tuettavan jatkossakin sekä taloudellisesti että tiloja tarjoamalla. Pidän myös tärkeänä, että tukemista tehdään yhteistyön merkeissä ja partiolaiset näkyvät seurakunnan toiminnassa.
Partion lisäksi haluan seurakunnan voivan tarjota lapsille, nuorille, perheille ja ikäihmisille monipuolista muutakin toimintaa.
Minun kirkkoni on ihmisläheinen ja aktiivisesti toimiva.

Kuva/ Foto
Anniina RantalaKaarinaPartiotyön YstävätLittoisten Pirtapiiat ry.25-34

Haluan tukea seurakunnan luomaa yhteisöllisyyttä ja tukea työntekijöitä ja vapaaehtoisia luomaan uusia yhteisöllisyyden ja kohtaamisen muotoja. Seurakunta ja partio tarjoavat lapsille ja nuorille Kaarinassa harrastusmahdollisuuksia ja paikkoja kohdata uusia kavereita ja turvallisia aikuisia. Tätä tärkeää työtä haluan olla tukemassa ja entisestään kehittämässä.

Kirkon pitäisi olla aidosti avoin kaikille ja todistaa se nyt myös käytännössä, ennen kuin on liian myöhäistä.

Kuva/ Foto
Iida YliniskalaKaarinaPartiotyön ystävätLittoisten Pirtapiiat18-24

Haluan, että seurakunnassani kuuluu nuorten ääni. Nuoret ovat tärkeä osa seurakuntaa sekä sen tarjoamaa toimintaa, joten nuorilla pitäisi olla parempi mahdollisuus osallistua päätöksentekoon. Haluan myös, että päätöstenteko on läpinäkyvää ja oikeudenmukaista.

Pidän tärkeänä, että seurakunta käyttää resurssejaan lapsi- ja nuorisotyöhön sekä perhe- ja diakoniatyöhön. Seurakunta on tärkeä taustayhteisö monille lippukunnille, joten haluan varmistaa, että partiolaisten toimintaa tuetaan riittävästi jatkossakin. Partiotyön tukeminen on tärkeää, koska partio tarjoaa lapsille ja nuorille viikoittain yhdessä tekemistä, itsensä ylittämistä ja uuden oppimista.

Kuva/ Foto
Tarja KarjalainenKajaaniKeskustalainen seurakuntaväkiKajaanin Eränkävijät ry45-54

Seurakunnan työssä koen erityisen tärkeäksi lasten ja nuorten asiat sekä heikkojen ja vähäosaisten tukemisen

Kuva/ Foto
Lasse PikkarainenKajaaniKuunteleva kirkko - Kokoomus ja sitoutumattomatKajaanin Korvenpojat / Kajaanin Eränkävijät35-44

Haluan vaikuttaa lasten ja nuorten toimintaedellytyksiin osana seurakunannan toimintaa.

Seurakunta tarvitsee pitkään vapaaehtoistyötä tehneen partiojohtajan tuomaan osaamista päätöksen tekoon. Haluan tuoda partiolaisen näkemyksen seurakunnan päätöksen teko elimiin (valtuustoon, neuvostoon, johtokuntiin yms.).

Kuva/ Foto
Timo WarisKangasalaKinkeripiiriHarjun Pojat45-54

Lapsiperheitten tukeminen ja nuoret ovat lähellä sydäntäni. Lapsi- ja perhetyö, nuorisotyön työmuodot, rippikoulu ja partityöhön tulee seurakunnassa panostaa. Seurakunnan pitää ottaa huomioon ilmastomuutoksen torjunta huomioon toiminnassaan.

Kuva/ Fotofacebook.com
Elina KangasKankaanpääKaiken kansan kirkkoKankaanpään Korpiveikot ry35-44

On toiveenani avoin ja luotettava, toimintakulttuuri suvaitseva. Seurakunta suurempi on, joten yhteistyökin ehdoton. Seurakunta lähemmäs kaikkea kansaa, ja matalalla kynnyksellä kohtaamiset hoitaa. Haluan tehdä muutoksen ajan, naispapinkin nähdä luona perheen ja paran. Ei sukupuolella väliä lain, yhtä arvokkaita ollaan kaikki ain. Täs ois tarjolla ehdokas toimiva, ja vapaaehtoistyöhön kannustava. Jos uskot että asioissa pystyn sua jelppaan, kannattaa silloin tulla mun kelkkaan!

Kuva/ Fotowordpress.com
Sonja KarppiKannusSeurakunnan parhaaksiKannuksen Korvenkävijät ry25-34

Lasten ja nuorten asialla sekä hyvän yhteystyön ja avoimuuden puolesta.

Tiina NokelaKarjasiltaElävä Seurakunta -Lähellä IhmistäPohjolan Pirteät ry35-44

Haluan olla vaikuttamassa seurakunnan ja kirkon toimintaan. "Kirkolla on maailman paras tuote, mutta jakelussa mättää". Näkisin seurakuntien toiminnan Oulussa olevan todella monipuolista, eikä uudistuksia pitäisi lähteä niinkään miettimään uusien toimintamuotojen kautta vaan pikemminkin miten tavoittaisimme juuri ne, jotka eniten tarvitsevat apua, tukea ja hyvää sanomaa. Tämän päivän kovassa maailmassa tarvitaan pehmeitä arvoja ja armoa. Ihmiset kaipaavat hengellisyyttä.
Paikallisten partiolippukuntien tukeminen puolestaan on satsaus laadukkaaseen kasvatustyöhön, jolla tavoitetaan lapsia ja erityisesti nuoria, joita perinteinen seurakuntatoiminta ei tavoita.

Kuva/ Foto
Eila MusikkaKirkkonummen suomNuoret apostolitPartiolippukunta Vihterä35-44

Lasten ja nuorten asiat, tasa-arvo ja suvaitsevaisuus, avoimuus.

Kuva/ Fotonuoretapostolit.fi
Marjo NousiainenKiuruvesiKeskustalainen kirkkoväkiKiuru-Partio25-34

Erityisesti lasten ja nuorten toimintaan ja sen kehitykseen. Ihmisten tasa-arvoisuus.

Kuva/ Foto
Satu KiveläKokkolan suomSosialidemokraattien ja sitoutumattomien listaKokko-Pojat25-34

Haluan vaikuttaa seurakunnan viestintäkanaviin ja sitä kautta siihen, että seurakunta tavoittaisi paremmin jäseniään (etenkin nuoria). Lasten ja nuorten toiminnalle pitää säilyä tilat ja rahallinen tuki. Haluan olla toteuttamassa matalan kynnyksen tapahtumia. Kirkko on koko kansan kirkko. Seppo toimintamme voisi olla laadukkaampaa. Diakoniatyön kanssa suunnitteilla yhteinen ko-gi projekti. Lippukunnan ja seurakunnan taustayhteistyösopimus päivitetään. Haluan korostaa ympäristävastuuta. Kokkola tarvitsee oman krematorion tällä vaalikaudella.

Kuva/ Foto
Minni KuismaKotka-KymiKotka-Kymin seurakuntademaritKarhulan Kanttarellit ry35-44

Olen aina kuulunut seurakuntaan, ja minulle yksi tärkestä asioista on toiminta lapsiperheille ja lapsille. Partio on minulle tärkeä asia, ja seurakunnan pitää jatkossakin tukea partiotoimintaa. Pidän tärkeänä resursseja lasten kerhotoimintaan, nuorisotyöhön sekä erityisnuorisotyöhön, myöskään leirityötä unohtamatta.

En ole nuori, mutta käsittääkseni nuorentaisin jo omalla iälläni Kotka-Kymin kirkkovaltuustoa. Jos tulen valituksi, niin tulen tekemään tätäkin vaikutustyötä suurella sydämellä. Kuuntelen ja harkitsen sekä kerron omat ajatukseni. Minulla on myös taito tuoda esille uusia ajatuksia. Jos haluat meidän kirkon ja seurakunnan siirtyvän suvaitsevampaan suuntaan, niin äänestä minua. Haluan, että jokainen saa olla sellainen kuin haluaa ja saada siihen kirkon tuen. Muutos on mahdollisuus tässäkin asiassa. <3

Kuva/ Fotoblogspot.com
Petra HeideKuopion MännistöKristus kalliolle rakentajatPuijon Pakertajat25-34

Yhteisöllisyyteen, rakennetaan siltoja ikäpolvien välille. Rakennetaan kirkkoa jonne on kaikki tervetulleota ja tulevaisuudesta pidetään huolta.

Kuva/ Foto
Elina KemppainenKuusamoKeskustalainen seurakuntaväkiKuusamon Tunturisiskot ja -veikot ry.35-44

- Seurakunta keskellä kaikenikäisten ja eri elämäntilanteissa olevien ihmisten arkea.
- Keskusteleva, erilaiset näkemykset ja mielipiteet huomioiva, ajassa aktiivisesti mukana oleva kirkko.
- Kirkko, joka tuo arvonsa avoimesti esille ja on uudistumiskykyinen.
- Palveleva, lähellä oleva ja kohtaava seurakunta.
Olen kiinnostunut jatkamaan työtä seurakunnassamme niin kirkkovaltuutettuna kuin vapaaehtoisenakin mm. partiossa. Olen aikoinaan kiinnostunut seurakunnasta ja kirkosta vahvimmin partion ja nuoruuden isoshommien kautta. Koen, että koulutustaustani, aiemmat ja nykyiset luottamustoimeni, asenteeni ja vahva kiinnostukseni ihmisten, seurakuntamme ja yhteiskuntamme asioita kohtaan sekä lähimmäisen arvostaminen antavat minulle hyvän ja kehittymiskykyisen pohjan jatkaa seurakuntamme kirkkovaltuustossa.
Olen kirkkovaltuutettu (v.2011-), kirkkovaltuuston pj. (v. 2017-), Oulun hiippakuntavaltuuston maallikkojäsen (v. 2012-) ja kirkkohallituksen täysistunnon maallikkojäsen (v.2016-).

Kuva/ Fotofacebook.com
Pekka KoskinenLaihiaSeurakuntalaisten puolueista riippumaton valitsijayhdistysLaihian Eräpojat ja -tytöt45-54

Nuorisotyön tärkeys ja nuorten aseman nostaminen seurakunnan strategiseen painopisteeseen. Diakoniatyö, auttaa väliinputoajia.

Pekka KoskinenLaihiaSeurakuntalaisten puolueista riippumaton valitsijayhdistysLaihian Eräpojat ja -tytöt45-54

Nuorisotyön tärkeys ja nuorten aseman nostaminen seurakunnan strategiseen painopisteeseen. Diakoniatyö, auttaa väliinputoajia.

Kuva/ Foto
Sanna Rinta-RahkoLaihiaSeurakuntalaisten puolueista riippumattoman valitsijayhdistyksen ehdokaslistaKurikan Korvenkävijät ry35-44

Lapsi- ja nuorisotyö, viestintä (sosiaalinen media) sekä keinot tavoittaa "passiiviset" seurakuntalaiset.

Kuva/ Foto
Leena LähdeLänsi-TurunmaaPartiotyön ystävätParaisten Merikotkat45-54

Lasten ja nuorten mielipiteiden huomioon ottaminen kaikessa päätöksenteossa. Lapset ja nuoret ovat tässä ja nyt ja ihan hetken päästä se kantava aikuisten voima joka kirkolla on. Heidän mahtava voima, innostus ja innovaatio on hyvä pohja kaikkeen asioiden käsittelyyn. Ainakin vähin on ottaa heidät huomioon parasta on saada heidät mukaan edustuksen yms. järjestelyn kautta.
Kirkko on sen jäsenet, ei rakennukset, haluan vaikuttaa siihen, että kirkko on läsnä siellä missä sen seurakuntalaisetkin ovat, arjessa sekä juhlassa. Vapaaehtoisuus ja vapaaehtoistyö ovat kirkon tukevaisuuden toiminnan tärkeä mahdollistaja. Vapaaehtoistoiminnasta ja nuorisotyöstä Partio on toimiva, onnistunut ja vaikuttava vapaaehtoistyön malli. Partiolippukunnat ovat läheisessä yhteistyössä usean seurakunnan kanssa ja tätä tietä on hyvä jatkaa ja kehittää yhdessä, yhteistyössä rinnakkain kulkien ja oppien.

Kuva/ Foto
Kalle RapiLappeenrantaSeurakunta eläväksiPartiopoikalippukunta Lappeenrannan Walliveljet ry35-44

Turvata lippukuntien toimintaedelletykset

Kuva/ Foto
Vilma LehmusvaaraLappeenrantaSeurakunta eläväksiSaimaan Vartiot ry18-24

Nuoriso- ja partiotyö

Kuva/ Foto
Heidi SalonenLempääläSeurakuntaväkiKanavan Vartijat35-44

Lasten, nuorten ja perheiden asiat ovat lähellä sydäntäni. Heidän hyvinvointinsa tukeminen on myös seurakunnan tehtävä, ja tätä Lempäälän seurakunta jo ansiokkaasti tekee. Itse haluan vaikuttaa siihen, että seurakuntamme tekee jatkossakin laadukasta lapsi - ja nuorisotyötä ja tukee perheiden jaksamista.

Kuva/ Foto
Jony MartinLeppävaaraTulkaa kaikkiJärvihaukat18-24

Seurakunnan nuorten toiminnan vahvistamista. Ja muun tukitoiminnan lisäämistä

Suvianna SeppäläLietoMeidän tulevaisuusLiedon Eränkävijät45-54

Nuorten ja lapsiperheiden ääni kuuluviin seurakunnassa. Monipuolista toimintaa kaikille ikäryhmille. Partiotoiminnan tukeminen jatkossakin.

Juhan HeinonenLietoKeskellä kirkkoaLiedon eränkävijät35-44

Liedossa partio on yhtenä seurakunnan työmuotona. Se on mielestäni tärkeää, jotta kirkkon toimintaan tulee aktiivisia, reippaita ja yhteiskunnasta kiinnostuneita nuoria. Hengellinen kasvatus tukee partiotoimintaa ja antaa siihen vahvan aatteellisen pohjan. Haluan säilyttää tämän toiminnan seuraavillekin sukupolville, jotta suomalaiset tavat ja perinteet jaksavat tulevaisuuden koitoksissa. Partiolaiset tarvitsevat materiaaleja, tiloja ja koulutusta, jotta toiminta pysyy elinvoimaisena. Tärkeintä on, että kaikkea nuorten johtajien aikaa tarvitse hukata myynti ja rahoitustempauksiin, vaan se kohdennetaan sudareihin, seikkailijoihin, tarpojiin ja samoajiiin.

Kuva/ Foto
Mika HeinonenLietoKeskellä kirkkoaLiedon Eränkävijät35-44

Seurakuntamme on suuri tuki ja turva Suomen suurimman lippukunnan toiminnalle, joten haluan olla mukana tekemässä yhteisiä päätöksiä seurakuntamme partiotyön edistämiseksi.

Kuva/ Foto
Markus KaajalaaksoLietoKeskellä kirkkoa ehdokaslistaLiedon Eränkävijät25-34

Haluaisin olla vaikuttamassa sen puolesta, että seurakunta kuuluu kaikille ja toiminta tavoittaa jäsenet mahdollisimman laajasti ja tukee heidän arkea. Erityisesti lapsi- ja nuorisotyö ovat minulle lähellä sydäntä ja olen saanut tehdä sitä aktiivisesti partion kautta. Liedossa seurakunnan ja Liedon Eränkävijöiden vuosikymmeniä jatkunut sujuva yhteistyö on varmasti hyödyttänyt niin seurakuntaa kuin partiolaisia. Haluaisin olla edistämässä tätä yhteistyötä tulevaisuudessa ja toimia linkkinä seurakunnan päätöksenteon ja partiolaisten välillä kumpaankiin suuntaan. Lisäksi haluaisin olla edistämässä järkeviä kiinteistöratkaisuja ja taloudellisia päätöksiä. Uskon, että Controllerin ammatin kautta tuleva talousosaaminen tukee tätä.

Kuva/ Foto
Mari HurskainenLiminkaKatseEräpartiolippukunta Limingan Niittykärpät45-54

Haluan olla mukana rakentamassa seurakuntaa, joka tarjoaa yhteisön, jossa diakonia ja liturgia ovat yhtä tärkeitä.
Jossa jokainen ihminen saa olla keskeneräinen ja kasvaa pieneksi.
Jossa ei ole vain yhtä tapaa olla kristitty.
Jossa jokainen ihminen on tärkeä ja hänellä on oikeus kuulua yhteisöön.
Jossa asiat saavat riidellä, ihmiset eivät. Parhaat päätökset syntyvät, kun ollaan valmiita asettumaan toisen asemaan, antamaan hänelle tilaa kertoa tarpeistaaan ja toiveistaan, eikä oleteta liikaa.
Jossa partiotyö edelleen nähdään nuorisotyön kumppanina, ei kilpailijana.

Kuva/ Foto
Tiina Saukkoriipi-HaapalaLiminkaKatseLimingan Niittykärpät35-44

Minulle tärkeitä asioita seurakunnassa ovat kaikille avoimet ovet, ihmisläheisyys, monipuolinen ja matalan kynnyksen toiminta erityisesti lapsille ja nuorille.

Pekka MarjamäkiLoimaaKirkko keskellämmeLoimaan Saviset45-54

Seurakunnan nuorisotoimintaan sekä yhteistyöhön alueen lippukuntien kanssa.

Leena VestoLoppiKirkko keskellämmePirjetan Partio ry.45-54

Haluan, että lasten ja nuorten hyvinvointiin panostetaan mahdollisimman paljon.

Kuva/ Foto
Arja NiemiLoppiKirkko keskellämmePirjetan Partio55-64

Kylilläkin on elämää

Outi SiirolaLoppiKirkko keskelläSantamäen Palokärjet ry25-34

Mielestäni seurakunnan tärkeätä toimintaa on lapsi- ja nuorisotyö, sekä diakoniatyö. Seurakunnan tulisi jatkossakin turvata partiotoiminnalle toimintaedellytykset esim. kokoontumistilojen ja leiripaikkojen muodossa.

Riina RautiainenLoppiLopen Kokoomus ja Sitoutumaton seurakuntaväkiSantamäen Palokärjet ry35-44

Haluan olla vaikuttamassa seurakunnassani siihen, että partio- ja nuorisotyötä tuetaan jatkossakin. Haluan nuorten tulevan paremmin kuulluksi ja vaikuttaa siihen, että seurakunnan toimintaa kehitetään katse tulevaisuudessa.
Haluan myös, että seurakunnan toiminta on aidosti avointa, ihan kaikille.
Ja vielä viimeisenä, että ympäristö- ja ilmastovaikutukset otetaan päätöksenteossa huomioon.

Linda KiviluomaLuumäkiSeurakunta eläväksiTaavetin Korpihaukat25-34

Partiojohtajana näen, että ajan kirkkovaltuustossa ennen kaikkea nuorten etua. Minulle on tärkeää, että nuoret kokevat olevansa osa seurakuntaa ja ovat tervetulleita toimintaan ja myöskin päätöksentekoon. Seurakunnan on tulevaisuudessakin tarjottava lapsille ja nuorille laadukasta toimintaa.

Tärkeää olisi myös huomioida muut pimentoon jääneet ikäryhmät seurakunnan toiminnassa, esim. nuoret aikuiset.

Seurakunnan päätöksenteon tulisi olla läpinäkyvää. Tällä hetkellä päättävät elimet tuntuvat olevan kovin kaukana seurakuntalaisista. Pöytäkirjat olisi hyvä julkaista esim. seurakunnan internet-sivuilla, jotta seurakunnan jäsenet pysyisivät kartalla, mitä valtuusto ja neuvosto ovat päättäneet. Samalla seurakunnankin olisi jo aika siirtyä nykyaikaan; laitteita on, mutta osaako henkilökunta käyttää niitä.

Seurakuntamme on ollut vastuullinen metsänomistaja, ja tavoiteltavaa on, että tilanne jatkuu samanlaisena. Myös ympäristö täytyy ottaa huomioon päätöksenteossa.

Kuva/ Foto
Hanna HeinoMaariaPartiotyön YstävätMaarian Kämmekät35-44

Haluan vaikuttaa seurakunnan tulevaisuuteen. Lasten, nuorten ja perheiden mukana pitäminen on myös tulevaisuudesta huolehtimista.

Laura VuoristoMaariaPartiotyön YstävätMaarian Kämmekät rt25-34

-Partiolaisten aseman säilyttäminen seurakunnissa yhtä elinvoimaisena kuin ennenkin.

-Lapsi- ja perhetoiminnan monipuolisuuden ja määrän säilyttäminen.

-Seurakuntien tilojen määrä ja käytettävyys toimintaa vastaavaksi. Tilat lähelle ihmisiä ja matalan kynnyksen toimintaa seurakuntataloille.

Kuva/ Foto
Jaana JaakolaMaariaPartiotyön Ystävät TurkuNuotiotytöt55-64

Kokonais seurakunnan toimintaan ja rakenteeseen. Seurakunnan näkyvyyteen arkielämässä. Lasten ja nuorten hyvinvointiin. Syrjäytymisen ehkäisemiseen. Partiolaisten asemaan seurakunnan nuorisotyönä.

Kuva/ Foto
Mira ViiristöMaariaPartiotyön YstävätKoroisten Sarpiot18-24

Seurakunnassa haluan tuoda esille lasten ja nuorten osallisuuden päätöksen tekoon, vaikuttaa lasten ja nuorten tulevaisuuteen sekä olla mukana päättämässä partiolaisiin liittyvissä asioissa.

Henna JagtMaariaPartiotyön YstävätMaarian Kämmekät25-34

Haluan pitää seurakunnassa esillä partiolaisten, lasten, nuorten ja perheiden asioita. Myös vapaaehtoistyön merkityksen ymmärtäminen ja vapaaehtoisten kouluttaminen ja tukeminen ovat mielestäni tärkeitä asioita, joihin ei vielä osata tarpeeksi panostaa.

Kuva/ Foto
Kati AndersenMaariaPartiotyön YstävätKoroisten Ritarit, Maarian Kämmekät35-44

Minä haluan, että kotiseurakuntani tarjoaa monipuolista toimintaa lapsille, nuorille ja työikäisille. Haluan myös, että ympäristöasiat ja kestävän kehitys otetaan huomioon seurakuntatyössä.

Kuva/ Foto
Annukka HelanderMaariaPartiotyön ystävätEuran Peurat ry35-44

Uskon, että seurakuntatyön kautta voidaan vaikuttaa ihmisten hyvinvointiin ja aktiiviseen kansalaisuuteen. Haluan seurakuntatyön kautta edistää tasa-arvoa, edistää osallisuutta ja vaikuttamismahdollisuuksia. Seurakunnan työ on tärkeää toimintamahdollisuuksien lisääjänä ja se voi paikata niitä toimia, jotka muuten jäisivät yhteiskunnassa tekemättä. Seurakunnan tulee olla lähellä ihmistä.
Kannatan partiotyön tukemista sekä lasten ja nuorten vaikuttamismahdollisuuksien lisäämistä. Minulle on tärkeää myös syrjäytymisen ehkäisyyn liittyvät toimet sekä marginaaliryhmien tukeminen.
Haluan edistää sukupuolten välisen tasa-arvon toteutumista sekä sukupuolineutraalin avioliittolain toteutumisen edistämistä. Minulle on tärkeitä myös kirkon kehitysyhteistyöhön liittyvät tehtävät.

Kuva/ Foto
Kalle KivinenMalmiPartiolaiset MalmiSinivuoren Soihdut35-44

Seurakuntaneuvostossa aion vaikuttaa siihen, että lasten ja nuorten tasavertaiset sekä oikeudenmukaiset palvelut ja mahdollisuudet harrastamiseen sekä itsensä toteuttamiseen turvataan alati yltyvien säästöpaineiden puristuksissa.
Olen ajatellut tiivistää yhteistyötä diakoniatyön ja lippukuntien välillä, näen tässä Malmin alueella kehittämisen varaa ja ajatuksena muutenkin kehityskelpoisena partiotoiminnan laajentamiseksi uusin muodoin, uusin ideoin.
Aion kamppailla kaikkine voimineni oikeudenmukaisuuden sekä solidaarisuuden puolesta.

Kuva/ Fotofacebook.com
Mikael NikuMalmiPartiolaiset - MalmiViikin Vesikot35-44

Haluan olla mukana kehittämässä lasten ja nuorten toimintaa, ja nuorten osallisuutta seurakunnan päätöksenteossa. Haluan edistää myös vapaaehtoistyötä seurakunnassa. Katso lisää vaalikoneesta!

Kuva/ Foto
Satu SiirtolaMalmiPartiolaiset MalmiMalmin Tuulenkävijät45-54

Lasten, nuorten ja lapsiperheiden ääni kuuluviin päätöksenteossa. Seurakuntalaiset aktiivisena toimijana asuinalueella. Jumalanpalveluselämän uudistaminen vastamaan nykyaikaisen ihmisen tarpeisiin.

Kuva/ Foto
Salla GrönlundMalmiPartiolaiset-MalmiMaahiset25-34

Haluan olla vaikuttamassa siihen, että lasten ja nuorten ääni kuuluu enemmän seurakunnan päätöksenteossa ja heidän äänellään on jotain väliä. Lisäksi haluan olla kehittämässä vapaaehtoistyön mahdollisuuksia ja että heidän panostaan arvostetaan.

Kuva/ Foto
Johanna JunkkariMalmiPartiolaiset MalmiViikin Vesikot35-44

Lapset, nuoret ja vapaaehtoistyö lähellä sydäntä. Tavoitteena seurakunta, joka houkuttelee toimintaansa mukaan myös heidät, jotka eivät kirkon toimintaa tällä hetkellä koe houkuttelevana ja tunne omakseen. Tavoitteena seurakunta, joka huolehtii heistä, jotka eniten apua tarvitsevat.

Kuva/ Fotobit.ly
Kristiina HäkkänenMäntyharjuHuomisen kotiseurakuntaMäntyharjun Partiolaiset ry65 tai yli

Haluan vaikuttaa Mäntyharjun seurakunnan tulevaisuuteen. Lasten, nuorten, perheiden ja muun aikuisväestön mukana pitäminen ovat myös tulevaisuudesta huolehtimista.

Haluan olla kehittämässä seurakuntaa, jossa seurakuntalaisten vahvuudet, osaaminen ja innokkuus toimintaan huomataan ja sitä arvostetaan. Me kaikki yhdessä olemme kirkko.

Seurakunta on tavalliselle ihmiselle tärkeä erityisesti, kun se on lähellä ihmisen elämää - kasteessa, iltarukouksessa, päivä- ja kerhotoiminnassa, rippikoulussa, vihkimisessä, diakoniatyössä ja hautaan siunaamisessa. Seurakunta on parhaimmillaan ihmisen koko elämää tukeva kristittyjen yhteisö.

Kirkko kuuluu kaikenikäisille, kuten myös päätöksenteko seurakunnassa.
Partion asiantuntemusta hyödynnetään lapsia ja nuoria koskevissa asioissa.
Partiotyö on nähtävä edelleen nuorisotyössä kumppanina, ei kilpailijana.

Mäntyharjun seurakunnan isoista investoinneista kirkkorakennnuksen korjaus ja seurakuntatalo saadaan valmiiksi.

Kuva/ Foto
Marjo MajlundMessukyläMessukylän yhdistynyt seurakuntaväkiKalevan Suuntatytöt ry45-54

Haluan vaikuttaa paikallisesti lasten- ja nuorten asioiden edistämiseen. Taloustilanteen kiristyessä haluan turvata lapsille ja nuorille mahdollisuudet edulliseen harrastustoimintaan sekä partiolaisille kokoontumistilat ja leiripaikat. Omalta osaltani haluan myös tukea kirkon diakoniatyötä, joka edes auttaa heikommassa asemassa olevia yhteiskunnan jäseniä.

Kuva/ Foto
Riitta NiemistöMessukyläYhdistynyt seurakuntaväkiKaukapartio45-54

Haluan olla mukana, kun seurakunnassa tehdään partiolaisiin vaikuttavia isoja päätöksiä, sen sijaan, että vain juputtaisin kololla.

Krskeisimpiä asioita ovat: kiinteistöasiat (partiokolot ja leirikeskukset), lapsi- ja nuorisotyö (muukin kuin partio) vapaaehtoistyö (partiolaisten osaamista tulisi hyödyntää)

Kuva/ Fotokaukapartio.fi
Sami PuuskaMessukyläYhdistynyt seurakuntaväkiTeiska Partio Ry45-54

Ennen kaikkea pyrin vaikuttamaan, että partiolaisten, muiden nuorisotyötä tekevien sekä seniorityötä tekevillä on toimintaa tukevat toimitilat. Tämä tarkoittaa nimenomaan lähiötoiminnan tiloja.
Toinen merkittävä asia on pyrkiä varmistamaan, että edellytykset partioleirien pitämiseen säilyy. Partioleiriä ei mielestäni voi järjestää keskuskeittiön ääressä samalla alueella kuin 10 muuta leiriä.

Kuva/ Fototampereenseurakunnat.fi
Jenni KolmisoppiMikkelin TuomiokirkkoToinen toistaan tarvitsee (TTT)Yöveden Waeltajat ry35-44

Ihmisten kohtaaminen arjen keskellä on tärkeintä työtä, jota tehdään niin lapsi- ja nuorisotyöstä, aikuistyös kuin diakoniassakin. Erityisen tärkeää on muistaa myös lähetystyö!

Kuva/ Foto
Nalle VellingMikkelin TuomiokirkkoVanhat SyntiveljetEkin Partio ry, Mikkelin Leiritytöt ry45-54

Kirkko kuuluu kaikille tasapuolisesti ja tasa-arvoisesti. Ja kirkonkin tulevaisuus on nuorten käsissä. Siksi olen mukana, nuorten takii!

Kuva/ Foto
August HalonenMunkkiniemiTulkaa kaikki MunkinseutuMustat Veljet ry18-24

Tulkaa kaikki Munkinseutu -listan ehdokkaana edustan luonnollisesti valtakunnallista Tulkaa kaikki -liikettä. Lisäksi omat henkilökohtaiset tavoitteeni liittyvät nuorten ja etenkin elämän murroskohdissa elävien tarpeisiin. Näen esimerkiksi nuorisotyön ja nuorten harrastustoiminnan merkittävänä tekijänä syrjäytymisen ennaltaehkäisyssä ja hyvinvoinnin lisäämisessä, mitkä ovat yhteiskunnan tulevaisuuden kannalta merkittäviä kysymyksiä.

Olen itse aktiivinen partiojohtaja ja olin myös isosena rippikoulun jälkeen. Minulla on omakohtaista kokemusta paitsi seurakunnan tukemasta myös järjestämästä nuorten toiminnasta. Molemmat ovat antaneet itselleni paljon ja siksi minun on helppo arvostaa niitä.

Nykyisen lippukunnanjohtajan pestini ja pitkäaikaisen hallitusjäsenyyden ansiosta hallitsen yhdistyksen hallinnon ja uskon kyseisten taitojen antavan myös valmiutta luottamustoimen hoitamiseen Munkkiniemen seurakuntaneuvostossa tai Helsingin kirkkovaltuustossa, joihin molempiin olen ehdolla.

Kuva/ Fototwitter.com
Emilia KnaapiMunkkiniemiKokoomuslainen seurakuntaväki ehdokaslistaHakasiskot25-34

Nuorten saamiseksi voimakkaammin mukaan päätöksentekoon sekä siihen että seurakunta omaksuisi entistä liberaalimmat arvot ja olisi kohtaamispaikka kaikille, ei vain seurakunta-aktiiveille.

Kuva/ Fotofacebook.com
Jussi JärvinenNokiaTulevaisuuden seurakuntaNokian Eräveikot ry35-44

Nokian seurakunnalla on ratkaistavanaa isot tilakysymykset. Haluan olla vaikuttamassa järkevien, seurakunnan ja järjestöjen kannalta mielekkäiden tilojen toteutukseen. Haluan myös tehdä seurakunnasta houkketelevan lapsille, nuorille ja nuorille aikuisikke, koska heissä on kirkon tulevaisuus.

Kuva/ Fotofacebook.com
Kira JärvesOlariKirkko KaikilleOlarinmäen Samoojat ry25-34

Tahdon tehdä seurakunnastamme avoimen ja keskustelevan yhteisön, joka pystyy vastaamaan nopeasti niin ilon kuin surunkin hetkissä. Haluan, että kaikilla olisi hyvä olla kirkossa eikä ketään syrjittäisi, pilkattaisi tai vähäteltäisi - vaan ihminen kohdattaisiin ihmisenä. Uskon, että myös seurakunnalla on mahdollisuus elää ajassa kadottamatta perimmäistä lahjaansa, armoa.

Kuva/ Foto
Janne NurmistoOlariKirkko KaikilleOlarinmäen Samoojat18-24

Kaikki listamme yhteiset tavoitteet ovat mielestäni tärkeitä. Erityisen tärkeänä pidän kuitenkin sitä, että omassa seurakunnassamme sallittaisiin samaa sukupuolta olevien avioliitot. Lisäksi haluan että seurakunnassa pidetään huolta myös nuorista, eli jatketaan sen suhteen samalla polulla kuin aiemminkin.

Kuva/ Fotofacebook.com
Henna RöyttäOulainenYhdessä vastuutaPartiolippukunta Pohjan Ilves18-24

Tasa-arvoisuuteen ja siihen, että seurakunta olisi seurakuntalaistensa näköinen.

Kuva/ Foto
Sara VuotiOulainenOikeistolaisten ehdokaslistaPartiolippukunta Pohjan Ilves ry18-24

Haluan olla edustamassa nuorten ääntä omassa seurakunnassani.

Harri VuorinenPaimioYhteinen seurakuntammeSauvon Hakkiset ry45-54

Minun seurakuntani on kaikille avoin ja tasavertainen kuten partio. Minun seurakuntani huolehtii, että vielä lapsen lapsillanikin on paikka jossa on hyvä elää. Minun seurakuntani katsoo kauas tulevaisuuteen.

Kuva/ Foto
Lauri LehmusPaimioYhteinen seurakuntammePiikkiön Tammipartio25-34

Minulle tärkeitä ovat nuoriso- ja perhetyö sekä vapaaehtoistoiminta. Seurakunnan tulee olla avoin ja helposti lähestyttävä. Luonnollisesti näitä tukin myös seurakunnan talouden ja omaisuuden hallinta sekä ylläpito kestävästi.

Kuva/ Foto
Lauri HarkiaPaimioYhteinen seurakuntammePartiolippukunta Kairankiertäjät Ry25-34

Etenkin lapsi-, nuoriso- ja perhetyö sekä partiotoiminta. Ellei seurakunnassa ole näihin ikäryhmiin vetoavaa toimintaa, eivät nuoret seurakuntalaiset tunne toimintaa omakseen ja eroavat herkemmin kirkosta. Olen nyt neljä vuotta saanut olla vaikuttamassa valtuutettuna ja toivottavasti pääsen jatkokaudelle.

Kuva/ Foto
Jenni RissanenPaimioYhteinen seurakuntammeSauvon Hakkiset ry25-34

Minun seurakuntani on tasavertainen ja kaikille avoin. Minun seurakunnassani myös lapset ja nuoret huomioidaan ja heidän mielipiteillään on merkitystä.

Kuva/ Foto
Eeva-Kaisa HeikuraPakilaEevu HeikuraSiniritarit45-54

Haluan olla mukana vaikuttamassa siihen, että Pakilassa on vireä seurakunta, joka näkyy ja kuuluu kirkkona keskellä kylää. Seurakunta on voimavara Pakilan alueelle ja sen ihmisille. Erityisen tärkeää on yhteistyö nuorten, lasten ja perheiden kanssa; se on työtä tulevaisuuden eteen. Pyrin siihen, että alueen partiotoiminta on jatkossakin seurakunnan tukemaa ja kannustamaa. Nuorille on myös luotava väylät vaikuttaa.

Haluan kehittää seurakuntaa tervetuloa toivottavana yhteisönä. Elämän eri vaiheissa odotukset seurakuntaa kohtaan vaihtelevat. Päättäjänä pyrin siihen, että seurakunnassa olisi paikka jokaiselle. Hengellistä ja muuta toimintaa tulee kehittää niin, että mahdollisimman moni löytäisi tavan toteuttaa hengellisyyttään ja toimia seurakunnassa itselleen luontaisella tavalla. Myös saavutettavuusasioiden on seurakunnassa oltava kunnossa, kynnykset matalina fyysisesti ja asenteiden tasolla.

Pyrin myös siihen, että seurakunta toimii ilmastonnmuutoksen hillinnän edistämiseksi.

Kuva/ Fotoheikura.eu
Matti YlitaloPirkkalaPirkkalan Partiolaiset45-54

Partion ja seurakunnan hyvän yhteistyön jatkamiseen ja kehittämiseen.

Kuva/ Foto
Pia SchildtPirkkalaPirkkalan PartiolaisetPirkkalan Pirkot35-44

Lasten ja nuorten asemaan ja toimintaan seurakunnassa. Partion ja seurakunnan yhteistyön ylläpitoon.

Kuva/ Foto
Marja-Leena SeiloPirkkalaPirkkalan partiolaisetPirkkalan PirkotEn halua vastata/ Jag vill inte svara

Haluan vaikuttaa, että useampi kokisi kirkon omakseen.

Kuva/ Foto
Harri KastellRaaheyhteinen seurakuntaMerituuli ry45-54

seurakunnan ja partiolippukuntien yhteistyön kehittäminen. Kolotilojen ja leirialueiden käyttöoikeuksien jatumiseen myös tulevaisuudessa.

Suvi RoutasaloRaumaYhteinen seurakuntammeKarimo35-44

Haluan tuoda partiolaisten mielipiteitä esiin seurakunnassa. Lippukuntani taustayhteisö on Rauman seurakunta, joten on tärkeää, että näymne ja kuulumme myös päätöksenteossa. Äitinä haluan vaikuttaa myös lapsi- ja perhetyöhön. Sitä kautta perheet voivat löytää seurakunnasta muita perheitä, ystäviä ja luoda tukiverkkoja.

Kuva/ Foto
Aleksi OjanperäRiihimäkiSekalainen seurakuntaPorin Tulitikut18-24

1. Haluan, että seurakuntani omalta osaltaan ehkäisee nuorten syrjäytymistä. Tämä edellyttää seurakunnalta riittäviä taloudellisia resursseja, sekä henkilöstöresursseja. Nämä resurssit tulisi kohdentaa lapsi- ja nuorisotyöhön sekä diakoniaan. Lisäksi paikallisia partiolippukuntia tulee tukea, koska myös partio tekee tärkeää työtä nuorten syrjäytymisen eteen. Panostus lapsi- ja nuorisotyöhön, diakoniaan ja partiotoimintaan on panostus nuorten syrjäytymisen ehkäisyyn.

2. Haluan vaikuttaa osaltani siihen, että saamme kirkon eroaallon pysähtymään, joka on tällä hetkellä yleinen kehitys verrattuna kirkkoon liittymiseen. Erityisesti tulisi kiinnittää huomiota lapsi- ja nuorisotyöhön, sillä vuoden aikana 29 % eronneista on 20-29 vuotiaita. Kyseiselle kohderyhmälle pitäisi saada syitä pysyä kirkon jäsenenä. Lisäksi haluan, että seurakuntani on yhdenvertainen kaikille seurakuntalaisille, sillä mikäli ihmiset eivät tunne seurakuntaa omakseen, voi seurauksena olla em. kirkosta eroaminen.

Kuva/ Foto
Timo SinivuoriRiihimäkiSeurakunta ihmistä vartenRiihimäen Eräpojat ry.45-54

Lasten ja nuorten toiminnan resurssien varmistaminen ja laadun kehittäminen ovat avainasemassa. Seppotoiminnan vaikuttavuuden tulee ulottua kaikkiin paikkakunnan lippukuntiin. Seurakunnan toiminnan elävöittäminen ja uudistaminen on tärkeää. Seurakunnan toimintaan liittyvien vapaaehtoisyhdistysten ja toimijoiden työlle tulee antaa tilaa ja huomioida osana seurakunnan toimintaa.

riihimaenseurakunta.fi
Henna KurkiRiihimäkiSeurakunta ihmistä vartenRiihimäen Erätytöt ry25-34

Pidän kirkon lapsi- ja nuorisotyötä erittäin tärkeänä ja haluan että seurakunnassani panostetaan siihen. Haluan myös lisätä nuorten vaikuttamismahdollisuuksia seurakunnassa ja osallisuutta päätöksentekoon.

Kuva/ Foto
Mari Raiko-PyysaloRuskoElävä SeurakuntaRuskon Maunun Partio ry45-54

Yhteistyöhön ja vapaaehtoisten arvostamiseen.

Anni RaikoRuskoElävä SeurakuntaRuskon Maunun Partio18-24

Seurakunta kuuluu kaikille, ja mielestäni sen on pystyttävä tukemaan kaiken ikäisiä ruskolaisia. Tähän
pystytään koko seurakunnan yhteistyöllä.

Seurakunnassa on kuuluttava jokaisen ääni. Täten myös
avoimuus ja yhdenvertaisuus ovat tärkeitä. Koen myös vapaaehtoistyön seurakunnassamme merkittäväksi
voimavaraksi, jonka merkitystä ei voi liikaa korostaa.

Kuva/ Foto
Johanna SuokiviRuskoElävä seurakuntaTurun Pyhän Yrjänän kilta45-54

Yhteisöllisyys, yhdessä tekeminen ja erilaisuuden huomioiminen.
Pienessä kunnassa on tärkeää, että voimme toimia yli erilaisten rajojen yhteisen hyvän eteen.

Antero LähteenmäkiRuskoLähimmäisvastuun seurakuntaväkiRuskon Maunun Partio25-34

Seurakunnan toiminta pitää pitää avoimena ja tasa-arvoa ja erilaisuuden hyväksymistä edistää. Seurakuntien pitää olla pitmässä huolta heikommista ja apua tarvitsevista.

Partio tulee säilyttää olennaisena osana seurakunnan lapsi- ja nuorisotyötä.

blogspot.com
Maiju PietiläRymättyläPro-seurakuntaRymättylän Märssyvahdit35-44

Lapsi- ja nuorisotyöhön, partiolaisten toiminnan tukeminen on lippukuntalaisena luonnollisesti lähellä sydäntäni. Lisäksi haluan tukea vähävaraisia ja syrjäytyneitä. Vanhukset ovat näkyvä osa nykyistä seurakuntaa, joten heitä ei tule myöskään seurakunnassa unohtaa. Yhteistyö yli seurakunta rajojen on muistettava tulevana kautena.

Jaakko PirttikoskiSastamalaKokoomuslaisen seurakuntaväen ehdokaslistaTyrvään Metsänpojat35-44

Olen saanut olla mukana rakentamassa Sastamalan seurakuntaa kuluneella kaudella kasvatustyön työryhmän puheenjohtajana sekä kirkkoneuvoston varajäsenenä. Paljon on saatu aikaan, mutta paljon työtä on vielä tekemättä. Kasvatuksen työkenttä on ollut minulle erityisessä asemassa. Haluan antaa oman panokseni seurakunnan käyttöön jatkossakin ja uskon, että minulla riittää yhä annettavaa.

Kuva/ Fotopirttikoski.fi
Henna-Riikka TalaSeinäjokiTahdon kirkossa- seinäjokiTasangon Talvikit25-34

Lähellä sydäntä ovat lapsi- ja nuorisotyö sekä diakoniatyö. Haluan olla mukana rakentamassa tasa-arvoisempaa ja sallivampaa kirkkoa, jossa kaikki kirkon palvelut kuuluvat kaikille seurakuntalaisille.

Kuva/ Foto
Hannu "Banda" RättöSiilinjärviYhteistyöryhmäPuijon Pojat55-64

Seurakunta on yhteisö, jossa kaikkien tulee tuntea itsensä tervetulleeksi, jossa ketään ei suljeta ulkopuolelle. Niinpä haluankin erityisesti olla vaikuttamassa siihen, että seurakuntamme tarjoaa monipuolista toimintaa kaikenikäisille jäsenilleen. Partiotoiminta on tähän oivallinen ratkaisu, joten partion toimintaedellytyksien parantaminen on yksi niistä asioista johon haluan olla seurakunnassamme vaikuttamassa.

Tytti LindroosTampereen EteläinenKaikkien kirkkoLahden Katajaiset ry25-34

Seurakunnalla on merkittävä tehtävä lasten, perheiden ja nuorten toiminnassa sekä partiotoiminnan tukemisessa ja haluan varmistaa että näin on jatkossakin.

Kirkon tulee olla mukana kaikkien arjessa, juhlassa ja vaikeissa hetkissä. Sen lisäksi että kirkko toimii hengellisenä yhteisönä, on sillä tärkeä yhteiskunnallinen rooli. Haluan olla edistämässä kirkkoa, joka on helposti saavutettavissa. Seurakunnan toimintaa tulee kehittää siten, että yhä useampi kokee sen omakseen. Kirkon tulee keskittyä oikeudenmukaisuuden ja tasa-arvon edistämiseen. Kirkon tulisi vihkiä kaikki.

Kuva/ Foto
Hannu MerikoskiTampereen EteläinenKokoomuksen ja sitoutumattomienHärmälän Ilvestytöt35-44

Nuorisotoiminta on luonnollisesti lähellä sydäntä. Haluan ylläpitää toimivia välejä seurakunnan ja mm. partiotoiminnan kesken. Toimin myös aktiivisesti Härmälän messuyhteisössä ja haluaisin nähdä messun enemmän eri työmuotoja yhdistävänä tekijänä. Partiolaisia keskeisesti koskettava asia on Tampereen seurakuntayhtymän leirikeskusten uusjako. Partiolaisten tarpeet tulee huomioida myös uudessa tilanteessa. Samoin kun uusia tilaratkaisuja suunnitellaan, niin silloin on vaikuttamisen paikka. Melkein joka seurikselta puuttuu kalustonkuivaushuone. Laajemmin Koko kirkon tasolla haluan toimia sillanrakentajana arvokonservatiivien ja liberaalien välillä. Oma arvomaailmani on aika lailla sekoitus kumpaakin. Lisää ajatuksiani löytyy vaalikoneesta tampereen seurakunnat.fi

Johanna "Nonnu" ValentoTampereen HarjuKaikkien kirkkoNokian Partiotytöt45-54

Kirkko keskellä kylää kuuluu suomalaiseen kansallismaisemaan. Työni (tekninen isännöitsijä) ja koulutukseni puolesta tiedän, että kirkkojen ja muiden seurakunnan rakennusten ylläpito ei ole ilmaista. Partiolaisten toimintaedellytykset seurakunnissa pitää turvata, kolot ja leirikeskukset luovat tärkeät raamit toiminnalle. Kaikki päätökset pitäisi tehdä toiminnan näkökulmasta; lapset, nuoret, perheet ja diakoniatyö etusijalla. Seurakunnalla on valtava merkitys arvojohtajana ja yhteiskunnallisena vaikuttajana. Tätä pitää vaalia ja tuoda toimintaa näkyväksi. Talous ja päätöksenteko pitää olla läpinäkyvää ja avointa. Minun mielestäni ihanteellinen seurakunta on suvaitsevainen, lämmin ja avoin kaikille.

Kuva/ Foto
Tero ArvonenTampereen HarjuKokoomuksen ja sitoutumattomien ehdokaslistaToijalan Eräveikot35-44

Kirkko tekee tärkeää auttamistyötä. Kristittynä haluan tärkeiden arvojen välittyvän eteenpäin sukupolvissa ja olla osana tätä työtä. Haluan toiminnan olevan monipuolista. Perhe- ja kasvatustyön tukeminen on parhainta resurssien kohdentamista tulevaisuuteen.

Kuva/ Fotofacebook.com
Antto HautamäkiTampereen TuomiokirkkoTampereen Tuomiokirkkoseurakunnan yhdistynyt seurakuntaväkiKalevan Karhut35-44

Srk:n toiminnassa olen aktiivisesti mukana esimerkiksi Tuomasyhteisössä ja partiossa.

Teemoiksi olen valinnut yleisellä tasolla esimerkiksi
työikäisten aikuisten toiminta,talous, esteettömyys, ja srk:n ja partion yhteistyön.

Kirkollinen toiminta on antanut paljon ja 4 vuotena olen lähikirkkoneuvostossa oppinut päätöksenteostakin. Vaikka joskus olisi vaikeata, niin voi muistaa Heikkilän Laulu Suomelle kappaleesta sanat, että "vesi virtaa alla routamaan".

Lue sivuiltani täysi esittelyni

https://srkvaali2018anttohautamaki.blogspot.com/

Kuva/ Fotoblogspot.com
Tommi NymanTampereen TuomiokirkkoKokoomus ja sitoutumattomat45-54

Kirkolla on suuri merkitys arvoyhteisönä, seurakuntien voima ja rikkaus kumpuaa vapaaehtoisista. Tarvitsemme irrallisuuden sijaan jatkuvuutta. Haluan olla mukana turvaamassa seurakuntien vapaaehtoistyön resurssit ja uudistamassa kirkkoa vastaamaan tuleviin haasteisiin ja löytämään uusia toimintamalleja, tuomalla osaamista vapaaehtoistyön johtopaikalta. Seurakuntien kiinteistöpolitiikan tulee tukea toimintaa, talouden tulee olla tasapainossa ja toimintaedellytysten kunnossa.

Kuva/ Foto
Laura KarholaTampereen TuomiokirkkoKaikkien kirkko TampereellaAitopartio25-34

Kirkossa on paljon hyvää ja säilyttämisen arvoista, mutta paljon on myös muutettavaa. Pidän erittäin tärkeänä seurakuntien hyväntekeväisyystyötä ja sille tulee jatkossakin turvata riittävät resurssit. On tärkeää saada seurakuntien tekemä työ ja toiminta näkyväksi tamperelaisille. Tulevaisuuden toiminta tulee pyrkiä turvaamaan järkevällä taloudenhoidolla.
Kirkolliskokouksen tulee valmistella tarvittavat muutokset, jotta papit voivat vihkiä kaikki sitä haluavat parit.

Kuva/ Fotoseurakuntavaalit.fi
Jarmo "Heinä" HeinonenTapiolaKaikki mukaanMankkaan Eräsudet55-64

Partiolaisten ääni kuuluviin!
Olemme seurakunnan suurin nuorisotyötä edustava ryhmä ja sen takia partiolaisten pitäisi myös kuulua ja näkyä seurakunnan päätöksissä.

Kuva/ Fotokyvyt.fi
Leevi ValkeavirtaTapiolaYhdessä matkallaPorvoon Metsänkävijät18-24

Haluan tarjota seurakunnassani nuoren ihmisen näkemyksiä niin paikallisseurakunnan päätöksenteossa kuin myös suuremmassa, koko kirkkoa koskevissa kysymyksissä, joihin kykenee vaikuttamaan paikallistasolla. Partiolaisena tiedostan lippukuntien roolin seurakunnassa ja osaan tällä tavalla tuoda lippukuntia koskevaa päätöksentekoa, jota seurakunnassa tapahtuu, esille.

Kuva/ Foto
Heli-Seija SaloToholampiSinun seurakuntasiToho-Taivaltajat ry35-44

"Avoimesti ja armollisesti yhdessä uudistaen” on Sinun seurakuntasi slogan, joka kiteyttää kaiken mitä on tavoitteena.

-Avoimesti
Sinun seurakuntasi toimii ja tekee päätöksiä avoimesti ja oikeudenmukaisesti.

-Armollisesti
Sinun seurakuntasi kohtaa ihmiset kunnioittaen kaikkia mukaan kutsuen.
 
-Yhdessä
Sinun seurakunnassasi on tilaa tehdä ja toimia yhdessä tai vapaus olla vain.

-Uudistaen
Sinun seurakuntasi uudistuu tässä ajassa Raamatun pysyviä arvoja kunnioittaen.

Kuva/ Foto
Anna MunsterhjelmTöölöTulkaa kaikki - Uusi TöölöOlarinmäen Samoojat / Helsingin Merilokit25-34

Haluan varmistaa, että kirkko elää ajassa ja käyttää resurssinsa oikein. Kirkon tärkein tehtävä on auttaa tarvitsevia ja tarjota jokaiselle halukkaalle yhteisö, jossa kokea itsensä merkitykselliseksi. Siihen päästäkseen sen on uskallettava kyseenalaistaa ja luopua vanhentuneista toimintatavoista. Työ- ja luottamustehtävissäni olen tottunut uudistamaan toimintaa ja rakenteita. Käyttäisin mielelläni osaamistani hyödyksi myös kirkossa, missä muutosta ja reippaita uudistuksia todella tarvitaan.
Töölössä ja Helsingissä haluan jatkossakin pitää meteliä partion resursseista: toiminta-avustuksista ja koloista. Kun leikkauksia on väistämättä tehtävä myös tulevina vuosina, partio tarvitsee asiantuntevia puolestapuhujia päätöksenteon kaikilla tasoilla.

Kuva/ Fotoannamun.fi
Saara HeinänenTöölöTulkaa kaikki - Uusi TöölöHelsingin Kalevan Pojat ja Tytöt ry35-44

Omassa seurakunnassani partiolla on ollut hyvä toimia ja haluan olla pitämässä huolta siitä, että näin on jatkossakin. Samalla toivon voivani omalta osaltani edistää hyvinvointia uuden Töölön seurakunnan alueilla tukemalla vapaaehtoistyötä ja yhteisöllisyyttä niiden eri muodoissa seurakunnan toiminnassa. Partion toimintatilojen ja avustusten säilyminen, yhteistyö lippukunnan ja seurakunnan vapaaehtoisten ja työntekijöiden välillä ja ymmärryksen lisääminen kumpaankin suuntaan ovat tärkeitä asioita seuraavallakin neuvostokaudella.

Jarmo KomulainenTuiraElävä seurakunta - Lähellä ihmistäKoskiveikot65 tai yli

Partion tuki, retkeilymahdollisuudet, nuoret, lapset

Samuli LaineTurun HenrikPartiotyön ystävätIlpoisten Vuorenkävijät ry18-24

Lasten ja nuorten toiminnan laadun parantaminen sekä eriarvoisuuden vähentäminen.

Kuva/ Foto
Lasse NurmiTurun KatariinaPartiotyön ystävätKoroisten Ritarit45-54

Haluan vaikuttaa nuorisotyön mahdollisuuksiin ja paikallisseurakunnan toiminnan näkyväksi tekemiseen. Turun Katariinan seurakunta on Turun ylioppilaskylän vaikutuksesta Turun nuorekkaimpia ja siksi tämä em tarve korostuu erityisesti kotiseurakunnassani.Seurakunnan toiminnan tulisi seurata aikaa ja toteuttaa erityisesti sellaista toimintaa, johon on tarvetta ja kysyntää. Vaikka koen nuorisotyön tärkeäksi seurakunnan tulevaisuuden kannalta, niin olen vankkumaton tasapuolisuuden ja oikeudenmukaisuuden tavoittelija. Tästä syystä seurakunnan tulisi olla enemmän "peremmälle kutsuva" kuin muutamien seurakunta-aktiivien kuppikunta. Seurakunnat ovat myös aktiivisia vaikuttajia kulttuuriympäristön vaalinnassa ja pidän myös tätä puolta seurakunnan toiminnassa tärkeänä. Seurakuntaan kytkeytyviä ryhmiä ml. partiolaisia voisi hyvin osallistaa nykyistä enemmän seurakunnan toimintaan mm. talkoo- tai yhteistapahtumissa. Tästä on jo toimivia esimerkkejä mm. kynttiläjätteen keräystalkoiden muodossa.

Kuva/ Foto
Jari NieminenTurun KatariinaPartiotyön YstävätHärmän Tähystäjät ry25-34

Haluan olla rakentamassa tulevaisuuden kirkkoa, jonne kaikki ovat tervetulleita. Seurakuntani kuulee kaikkia sen jäseniä ja kiinnittää erityistä huomiota lasten ja nuorten äänen kuulumiseen. Minulle on tärkeää, että kirkkomme tulevaisuuteen panostetaan lasten ja nuorten asian kautta. Siksi on tarpeen turvata lapsi-ja nuorisotyön toimintaedellytykset. Myös seurakunnilla on paljon annettavaa työhön globaalin ja lokaalin oikeudenmukaisuuden eteen.

Vaikka en ole aktiivipartiolainen Turussa, koen, että voin osaamisellani ja laajojen verkostojeni avulla kantaa vastuuta yhteisistä asioista. Olen nimittäin tällä hetkellä Suomen Partiolaisten yhteiskuntasuhteiden valiokunnan puheenjohtaja sekä kirkkosuhteista vastaava valiokunnan jäsen. Lisäksi edustan partiota Kirkkopalvelut ry:n valtuustossa sekä Kirkkohallituksen asettamassa vapaaehtoistoiminnan kehittäminen -työryhmässä.

Kuva/ Foto
Aino PeräläTurun MarttiPartiotyön ystävätLouhen-Tytöt18-24

Tahdon, että seurakunnassani huolehditaan myös lasten ja nuorten oikeuksista. Tahdon myös, että seurakunta antaa jatkossakin lippukunnilleen mahdollisuuden toimia parhaalla mahdollisella tavalla.

Kristiina LahdenvesiTurun MikaelPartiotyön YstävätMikaelin Sinikellot ry.45-54

Panostus perhe-, lapsi- ja nuorisotyöhön ehkäisee syrjäytymistä. Partiolippukunnat tavoittavat paljon lapsia ja nuoria alueellaan. Seurakuntien tulisi nähdä lippukunnien tekemä työ osana omaa lapsi- ja nuorisotyötään. Lippukunnille tulee antaa taloudellista tukea, jotta partiojohtajien resurssit voidaan suunnata itse toimintaan eikä varainhankintaan.

Kuva/ Foto
Mirva MatikkaTurun TuomiokirkkoPartiotyön YstävätLouhen-Tytöt ry25-34

Minun seurakunnassani lasten ja nuorten mielipiteitä tulee kuulla ja niillä on oltava myös merkitystä. Nuorten osallisuutta päätöksentekoon tulee lisätä merkittävästi. Päätöksenteon tulisi olla nykyistä joustavampaa, läpinäkyvämpää, nuorekkaampaa ja myös ekologisesti vastuullisempaa.

Kuva/ Foto
Kaisa PyöräniemiTurun TuomiokirkkoPartiotyön YstävätMeripartiolippukunta Nuotiotytöt ry45-54

Olen tällä hetkellä lippukuntani taloudenhoitaja. Partiossa olen ollut kahdeksanvuotiaasta asti, neljätoistavuotiaasta olen muonittanut.
Minua kiinnostavat seurakunnan nuorisotyön tukeminen sekä tilakysymykset. Partiossa kasvatetaan lapsista ja nuorista aktiivisia ja vastuuntuntoisia aikuisia. Partiojohtajat tekevät tuhansia tunteja vapaaehtoistyötä, joten puitteiden tulisi olla kunnossa.

Kuva/ Foto
Lauri UntamoTuusulaYhdessä eteenpäinTuuspartio35-44

Haluan että seurakunta ja kirkko on avoin kaikille ihmisille. Kirkon tulee ottaa kaikki vastaa ja siunata erilaisissa tilanteissa elävät ihmiset. Seurakunnan tulee pitää huolta lapsista ja nuorista ja erityisesti vähäosaisista. Seurakunnan taloutta on hoidettava vastuullisesti.

Kuva/ Fotolauriuntamo.fi
Sini TarkiainenVantaankoskiAvoin ryhmäKoskenhaltiat ry.35-44

Haluan vaikuttaa erityisesti lasten ja nuorten toimintaan sekä partiotoiminnan edellytysten pysymisenä hyvänä seurakunnan alueella. Seurakunnan toiminnan pitää olla tasapuolisesti avointa kaikille.

Kuva/ Foto
Riikka NenonenVartiokyläYhdessä ja YhteistyölläHelsingin Merilokit25-34

Haluan olla mukana tekemässä kirkosta avoimempaa. Minun kirkkooni mahtuvat erilaiset ihmiset. Minun kirkkoni on avoinna ja läsnä yhteisössään, ottaa rohkeasti kaikki huomioon, huolehtii kaikista. Itselleni on erityisen tärkeää myös seurakunnan nuorisotyö, erityisesti partiotoiminta ja sen toimintaedellytykset.

Kuva/ Fotoseurakuntavaalit.fi
Merja HeikkiläVeteliYhteinen asiammeVetelin Koskenkävijät55-64

Nuorten ja perheiden asioiden huomioimiseen seurakunnan toiminnassa, sekä kansainvälisyyden ja lähetystyön tukemiseen.

Johanna RiskuYlöjärviArmon VihreätYlöjärven Otava ry35-44

Toivon, että Ylöjärven maaseutupitäjässä olisi ajatteleva, vastuullinen ja vihreä kirkko. Haluan vaikuttaa eriarvoisuuden vähentämiseen ja toiminnan saavutettavuuteen. Nuorten osallisuus ja perheiden hyvinvointi on minulle tärkeää. Vapaaehtoistoiminnan avulla voidaan tavoittaa laaja joukko yksinäisiä, syrjäytyneitä ja apua tarvitsevia - vapaaehtoistoimintaa tulisikin vahvistaa seurakunnan koko henkilöstön voimin. Ympäristövastuullisuus, tietoisuus ilmaston tilasta ja resurssiviisaus ovat tätä päivää, kirkon ympäristödiplomi näiden teemojen edistämiseen oivallinen työkalu.

Olen ollut partiossa vuodesta 1986. Yli 30 vuoden partiokokemuksella koettuna seurakunnan tuki partiolle on tärkeää ja merkityksellistä. Partio edistää tärkeäksi kokemiani elämänarvoja ja omalta osaltaan ehkäisee lasten & nuorten syrjäytymistä ja osallistaa heitä yhteiskuntaan kasvattaen vastuullisuutta ja aktiivisuutta.

Kuva/ Foto
 Nimi/ Namn Seurakunta/ Församling Vaalilista/ Vallista Lippukunta/ Kår Ikä/ Ålder Mihin asioihin haluan seurakunnassani vaikuttaa? / Vad vill jag påverka i min församling? Kuva/ Foto Nettisivut/ Hemsida